СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА СПОРТИСТЕ И МЛАДЕ НАДЕ У СПОРТУ

Поводом недавних успеха младих спортиста који су освојили медаље на државним и европским такмичењима у четвртак 23. јуна 2022. године у згради Општине Бач уприличен је пријем за спортисте у Свечаној сали. Председник општине Бач Др Стева Панић, помоћник председника Општине Бач Никола Вулетић  и Бранко Микавица испред Спортског савеза Општине Бач угостили су спортисте.

Дизаче тегова Радмилу Загорац која је  освојила бронзану медаљу на Европском првенству у дизању тегова на јубиларном 100. Европском првенству које се одржало 28. маја у Тирани у категорији до 45 килограма и на тај начин донела прву сениорску медаљу Србији у историји шампионата Старог континента. Такође су пријему присуствовали и Соња Бјелић и Стеван Владисављев репрезентативци и чланови КДТ "Херкулес" који ће представљати Србију на Медитеранским играма које се одржавају у Алжиру од 25. јуна до 5. јула. Репрезентацију Србије предводиће национални тренер и тренер КДТ "Херкулес" из Бача Зоран Пантелић. У историји дизања тегова у Бачу 2021. година ће остати упамћена као година када је Зоран проглашен за националног тренера дизача тегова. Зоран је своје прве кораке у овој спортској дисциплини учио од најбољих које је Клуб дизача тегова „Херкулес“ из Бача икада имао, Ериха Шпајзера и Војислава Крчмара. Састанку су присуствовали и Бранко Чалић заменик председника Савеза дизача тегова Србије и Драгутин Араповић председник клуба дизача тегова "Херкулес" из Бача, који су се захвалили на пријему и помоћи коју општина пружа клубу дизача тегова. Председник општине Бач је у име локалне самоуправе и у своје лично име изразио велико задовољство и захвалност спортистима што су својим резултатима и успесима пронели славу Србије и Бача ван граница наше земље и што на најбољи могући начин, како на теренима тако и ван њих, промовишу општину Бач.

Председник општине Бач угостио је и чланове СТК "Селенча" Сабо Маријана, Кристијана Трусину и Давида Чапанду који нижу последњих година успехе под вођством тренера Наде Бањац и налазе се у врху стонотенисера на државном и покрајинском нивоу. На 9. Спортској олимпијади школске омладине Војводине ученици ОШ „Јан Колар“ који су и чланови СТК „Селенча“ освојили су две медаље. Ово такмичење било је посебно искуство за све учеснике. Маријан Сабо, Кристијан Трусина и Давид Чапанда такмичили су се у екипној категорији и освојили су злато, док се у појединачној категорији такмичио Давид Чапанда и освојио је друго место и сребрну медаљу. 

Пријему су присуствовале и Моња Јошић која годинама тренира фудбал а каријеру је започела у ФК „Тврђава“ Бач одакле је поникла и научила прве потезе. Сада тренира у Првој лиги Србије за ФК „Спартак“ из Суботице, али за ФК „Тврђава“ је вежу успоне и увек се радо присећа тог периода. И Катарина Рајковић која је ове године учествовала на завршном турниру у Старој Пазови за девојчице до 13 год, обе репрезентативке Србије.

Тренер Виктор Генић ФК „Тврђава“ из Бача у коме тренутно тренира Катарина Рајковић истиче да су ове девојчице доказ да предрасуде не постоје да је фудбал само мушки спорт. Резултат дугогодишњег рада две девојчице огледа се у томе што су део репрезентације Србије.

Представници општине Бач нису крили задовољство што су били у прилици да поздраве и угосте успешне спортисте који су будућност не само ове општине, већ и Србије. Локална самоуправа велику пажњу посвећује младима и спортистима, и у њихов развој улаже максимална средства у складу са могућностима. Ово су резултати који захтевају посебну пажњу а локална самоуправа ће се и у наредном периоду трудити да у складу са могућностима изађе у сусрет спортистима и младима, како би и даље бележили врхунске резултате, рекао је између осталог председник општине Бач Стева др Панић.