ЦИКЛО БАЧ 4

ЦИКЛОБАЧ 4 - недеља 17.јун 10:00h
 
Туристичка организација општине Бач у недељу 17. јуна организује четврту по реду манифестацију Цикло Бач.
 
РУТА: БАЧКА ТВРЂАВА - МАЛИ БАЧ - ВАЈСКА - ЈЕЗЕРО ПРОВАЛА – 15 км, освежење, кафа и закуска, одмор, завршетак вожње за већину учесника, додела пехара за најмађег и најстаријег учесника .

За упорније: ПРОВАЛА - БОЂАНИ - ПЛАВНА - БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА УЗ ДУНАВ - БАЧКО НОВО СЕЛО (РЕШ - ХОТЕЛ БЕЛА ВРБА), ручак и освежење за учеснике
УКУПНА ДУЖИНА РУТЕ: 25 км
 
Наведена рута обухвата најатрактивније локације у општини Бач – средњевековну тврђаву, где је предвиђен старт, вожњу подграђем, преко маог моста, поред остатака турског купатила И Фрањевачког самостана, затим насељеним местима Мали Бач И Вајска до језера Провала – највећег купалишта у општини са уређеном пешчаном плажом, где је уједно предвиђено заустављање уз одмор и освежење. Након тога за упорније бициклисте рута се наставља кроз насеље Бођани –поред православног манастира до насеља Плавна, одакле се насипом уз Дунав вози до Бачког Новог (Реш, хотел “Бела врба”). 
За све учеснике је на зауставним пунктовима обезбеђена вода а поделићемо и медаље и у неколико категорија.
На прошлогодишњој манифестацији учествовало је преко 80 бициклиста.
Са задовољством Вас позивамо да нам се придружите у вожњи, а уколико сте у могућности и у промоцији наше манифестације како би смо заједнички указали на значај и популаризацију вожње бицикла као рекреације и здравог начина живота, али и развоја цикло туризма.
Пријаве и информације у Туристичкој организацији општине Бач.

 

ЦИКЛОБАЧ 4