ШАМПИОН ИЗ СЕЛЕНЧЕ

Давид Чапанда из Селенче сјајним партијама победио је на турниру у стоном тенису који је одржан у оквиру Међународне завршнице Спортских игара младих у Сплиту и изборио се за сребрно одличје.

Давид је био део тима Дунав осигурање Спортских игара младих који је пет дана боравио у Сплиту, где су се СИМОВЦИ из Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије такмичили у десет спортских дисциплина. Младом стонотенисеру стигле су честитке на освајању сребрне медаље.

Током претходних месеци готово 250 000 дечака и девојчица учествовало је на више стотина турнира у све три земље учеснице Игара – Србији, Хрватској и Босни Херцеговини. У Дунав осигурање Спортским играма младих кажу да су поносни на спортске резултате које су постигла деца из Србије, али да је још већи успех што су деца и овога пута показала оно највредније – фаир плаy, толеранцију, поштовање противника и што су схватила мисију Игара – спајање деце региона, тако да су слободно време проводили дружећи се вршњацима из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Марија Михајловић изјавила је:
- Заједно као један тим успели смо да покажемо да деца најлакше налазе заједнички језик. Презадовољни смо кад погледамосве оно што смо урадили током сезоне која је иза нас и ево на најлепши начин смо је завршили овде у Сплиту где су доминирали фаир плаy и пријатељство. Честитам свој деци на постигнутим успесима. Деци Србије велико хвала што су све нас из тима Србије, својим понашањем и успесима учинили поносним. Велику захвалност што ова најлепша спортска прича траје и што је за децу све бесплатно дугујемо нашим спонзорима и градовима пријатељима Игара.

Оснивач и председник Спортских игара младих Здравко Марић и овога пута је истакао да су му када дође завршница осећања помешана:
- Жао ми је што смо стигли до краја сезоне, а опет сам срећан и поносан на оно што Спортске игре младих раде за децу из све три земље. Пуно ми је срце кад у разговору са њима чујем да су стекли нове пријатеље, да желе поново доћи у Сплит. Зато, крај ове сезоне за све нас у тиму значи да одмах морамо кренути са припремом следеће и да уз подршку Влада све три земље и наших спонзора, деци региона и даље пружимо могућност да се друже, баве спортом и шире толеранцију и фаир плаy.
Марић је додао да је у плану да се Игре прошире и да од наредне године на играма буду и деца из Словеније.

Свечаном затварању Игара присуствовали су и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, помоћници градоначелника Чачка Мирослав Петковић и Милош Стеванић, већница града Ниша Марија Ранђеловић и помоћник председника општине Ариље Небојша Каљевић.

Спектакуларан ватромет означио је крај 26. сезоне Спортских игара младих, а поклон свим СИМОВЦИМА био је концерт Луке Нижетића.