Септембар 2015

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2015

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2015

Дана 26.09 2015 године одржана је манифестација Дани Европске Баштине и том приликом је представљена комлетна слика нашег културног наслеђа у општини Бач, сходно тематици овогодишње манифестације "Стари и традиционални занати, њихово очување и одржавање".

ПОСЕТА ОПШТИНСКОМ УДРУЖЕЊУ ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊУ ИНВАЛИДА РАДА

ПОСЕТА ОПШТИНСКОМ УДРУЖЕЊУ ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊУ ИНВАЛИДА РАДА

Дана 14. Септембра председник општине Бач Драган Сташевић обишао је општинско Удружење инвалида рада и Удружење пензионера.  Просторије ова два удружења су претходних дана окречене и уређиване како би удружења радила у адекватном простору. Како удружења тренутно спроводе активности у циљу отварања Клуба пензионера и инвалида рада председник општине Бач им је обећао пуну подршку како би Клуб најкасније до 19. Децембра почео са радом.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БАЧ ГОСТОВАО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ КОПЕРНИКУС

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БАЧ ГОСТОВАО У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ КОПЕРНИКУС

Данас 17. септембра гостујући у јутарњем програму телевизије Коперникус председник општине Бач најавио је одржавање манифестације Дани европске баштине 26. и 27. септембра која се већ 12. пут одржава у општини Бач. Како је истакао ово је навећа манифестација у општини Бач а предвиђен је целодневни програм за све узрасте.

ОБИЛАЗАК РОМСКО-РУМУНСКИХ НАСЕЉА У ВАЈСКОЈ

ОБИЛАЗАК РОМСКО-РУМУНСКИХ НАСЕЉА У ВАЈСКОЈ

Председник општине Бач Драган Сташевић је у среду 16. Септембра обишао ромско-румунско насеље у Вајској. Са становницима тог насеља разговарао је  о свим актуелним проблемима  у вези социјалних давања, бесплатне ужине за школску децу и уџбеника и незапослености.

ОПШТИНА БАЧ У САРАДЊИ СА ПОЛИЦИЈОМ И ДАЉЕ СПРОВОДИ МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ НАЈМЛАЂИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

ОПШТИНА БАЧ У САРАДЊИ СА ПОЛИЦИЈОМ И ДАЉЕ СПРОВОДИ МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ НАЈМЛАЂИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

Дана 15. септембра 2015. године председник општине Бач Драган Сташевић, начелник полиције Станиша Ненадић и члан Савета за безбедност саобраћаја Ненад Ковач обишли суОсновне школе на територији општине Бач и уручили књиге "Пажљивкова правила у саобраћају" и рефлектујуће прслуке са ликом "Пажљивка" свим ученицима првих разреда.

СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ТУРИСТИЧКО-СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНОГ КОМПЛЕКСА “ЈЕЗЕРА ПРОВАЛА”

Дана, 09.09.2015. године закључен је уговор о додели новчаних средстава ради суфинансирања трошкова израде Плана детаљне регулације туристичко-спортско-рекреативног комплекса “Језеро Провала” између између Општине Бач као корисника средстава и АП Војводина - Покрaјински секретaријaт зa урбанизам, градитељство и заштиту животне средине као даваоца средстава.

СУФИНАНСИРАЊЕ “ПРОЈЕКТА ПОДСТИЦАЊЕ САРАДЊЕ У ПРЕКОГРАНИЧНИМ ПОДРУЧЈИМА КРОЗ УНАПРЕЂЕЊЕ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ И ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ”

Дана 10.09.2015. године  између Покрајинског секретаријата за финансије и Општине Бач закључен је уговор о додели бесповратних средстава  намењених за потребе учешћа у суфинансирању активности из Пројекта “Подстицање сарадње у прекограничним подручјима кроз унапређење одрживог развоја културне баштине и туристичке понуде” по Програму “Мађарска-Србија ИПА програм прекограничне сарадње”