Октобар 2015

КОНКУРС ЗА СЕКРЕТАРА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ БОЂАНИ

На основу члана 15. ст.2. Статута Месне заједнице Бођани, и Одлуке са редовне седнице Савета МЗ Бођани од  21. октобра 2015. године,   расписан је Конкурс за Секретара Месне заједнице Бођани.
Пријаве са доказима о испуњавању конкурсних услова, предају се у Месној заједници сваког дана од 07,00 до 14,00 часова или на адресу: Месна заједница Бођани, ул. Др. Зорана Ђинђића бр. 11,  21427 Бођани, у  року од 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у публикацији националне службе за запошљавање „Послови“.

ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT" ОПШТИНИ БАЧ

ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT"  ОПШТИНИ БАЧ

Економски дипломата амбасаде Словачке републике у Београду, Хелена Мравикова,  заједно са представницима словачке компаније  "Ferrmont" посетила је данас општину Бач, у циљу  продубљивања економске сарадње Србије и Словачке.  Компанија "Ferrmont" из Словачке бави се  производњом и прометом технолошке  опреме за прочишћавање индустријских и комуналних отпаних вода.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Свечаном академијом у великој сали Дома културе, обележен је дан ослобођења Бача и дан општине Бач 22.октобар.
Присутне на свечаној академији у сали Дома културе поздравио је председник Скупштине општине Бач, Борислав Антонић, који је том приликом рекао да је Општина Бач мултикултурална и вишејезичка средина у којој влада толеранција, разумевање и слога, баш као и пре 71. годину, када су наши преци сложно деловали да би данас живели слободни.

ЗАПОЧЕТО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СНАБДЕВАЊА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ НА ЕКОНОМИЈАМА

ЗАПОЧЕТО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СНАБДЕВАЊА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ НА ЕКОНОМИЈАМА

Почетак изградње нове електромреже на Економијама један и три почеће за неколико дана.
На Економијама 1 и 3 ускоро би требало да почну радови на постављању нове електро мреже која би становницима ових насеља требало да обезбеди квалитетнију испоруку електричне енергије. Тим поводом заједно са представницима Електродистрибуције у среду (21. октобра) су ова насељена места посетили Председник скупштине општине Бач, Борислав Антонић и заменик председника општине Зденко Колар.

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА – СПОРТ

Комисија за оцену годишњих и посебних програма којима се остварује општи интерес у области спорта у Општини Бач расписaла је Јавни позiв за доделу средстава за финансирање посебних програма којима се  остварује општи интерес у области спорта у општини Бач за преостали износ средстава из друге половине 2015. године а за посебне програме који ће се спровести до краја 2015. године

ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ

ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ

Општина Бач тренутно спроводи јавне радове на територији општине.  До почетка новембра месеца 2015. године укупан број лица која су ангажована за обављање јавних радова биће преко 80. Ради се на уређењу индустријске зоне, јавних површина на територији општине Бач а ангажоване су и геронто домаћице.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Oбавештавамо родитеље и ученике са пребивалиштем на територији општине Бач да сви они који остварују право на бесплатан превоз аутобусима општине Бач могу поднети захтеве за општинске ученичке стипендије. Ове школске године Конкурсом је предвиђено да и ови ученици могу остварити право за подношење захтева на Конкурсу за стипендије и добијања исте.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

Дана 16. октобра пригодном свечаношћу обележен је дан ослобођења Селенче и дан основне школе у Селенчи. Положен је венац на споменик палим борцима а на свечаности су говорили председник Скупштине Општине Бач Борислав Антонић и заменик председника општине Бач Зденко Колар. Како је истакао председник СО Бач Борислав Антонић Селенча је као и многа друга места Србије ослобођена у октобру 1944. године, тачније 17.

ИНФОРМАЦИЈА О ОДСУСТВУ СА РАДА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧ

Од дана 08.10.2015. године председник општине Бач Драган Сташевић се налази на одсуству. Разлог одсуства је боловање због операције  предњих укрштених лигамената, старе спортске повреде која је обављена 08. октобра.  Повратак председника општине на посао се очекује крајем месеца када ће наставити са редовним активностима.

ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ КОРИСНИКА

Комисија за доделу средстава намењених економском оснаживању породичних домаћинстава избеглица кроз доходовне активности на својој V седници одржаној дана 14.10.2015. године утврдила је Предлог листе корисника којима се додељује помоћ као једнократна и бесповратна у роби и материјалу за економско оснаживање породица избеглица, у максималном износу до РСД 200.000,00 по породичном домаћинству Корисника.

Pages