Октобар 2015

КОНКУРС ЗА СЕКРЕТАРА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ БОЂАНИ

На основу члана 15. ст.2. Статута Месне заједнице Бођани, и Одлуке са редовне седнице Савета МЗ Бођани од  21. октобра 2015. године,   расписан је Конкурс за Секретара Месне заједнице Бођани.
Пријаве са доказима о испуњавању конкурсних услова, предају се у Месној заједници сваког дана од 07,00 до 14,00 часова или на адресу: Месна заједница Бођани, ул. Др. Зорана Ђинђића бр. 11,  21427 Бођани, у  року од 15 (петнаест) дана од дана објављивања конкурса у публикацији националне службе за запошљавање „Послови“.

ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT" ОПШТИНИ БАЧ

Економски дипломата амбасаде Словачке републике у Београду, Хелена Мравикова,  заједно са представницима словачке компаније  "Ferrmont" посетила је данас општину Бач, у циљу  продубљивања економске сарадње Србије и Словачке.  Компанија "Ferrmont" из Словачке бави се  производњом и прометом технолошке  опреме за прочишћавање индустријских и комуналних отпаних вода.
У најави  данашњег састанка је наведено да  је  до посете дошло на основу резултата рада  мешовите словачко српске комисије за  трговинско-економску и научно-техничку сарадњу, чије је формирање  уследило након договора премијера две државе  у априлу ове године. Данашњи сусрет представља и припрему за нови састанак мешовите  међудржавне комисије који је предвиђен за почетак децембра.
"Ово је тек прва искра у некој сарадњи општине Бач и  компаније "Ferrmont"  из Словачке, која би хтела овде да  уложи знање и технологију у правцу побољшања квалитета пијаћих и отпадних вода. Сарадња са овом компанијом би нам омогућила приступ европским фондовима из чијих извора би се финанасирала израда пројектне документације и  неки  будући  грађевински радови", рекао је за Радио Бачку председник општине Бач, Драган Сташевић. Он је потврдио да је састанак био веома користан и изразио задовољство његовим током, очекујући  да ће врло брзо уследити нови сусрети који би требало да представљају логичан след данашњих активности.

ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT"  ОПШТИНИ БАЧ
ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT"  ОПШТИНИ БАЧ
ПОСЕТА ЕКОНОМСКОГ ДИПЛОМАТЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ И КОМПАНИЈЕ "FERRMONT"  ОПШТИНИ БАЧ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Свечаном академијом у великој сали Дома културе, обележен је дан ослобођења Бача и дан општине Бач 22.октобар.
Присутне на свечаној академији у сали Дома културе поздравио је председник Скупштине општине Бач, Борислав Антонић, који је том приликом рекао да је Општина Бач мултикултурална и вишејезичка средина у којој влада толеранција, разумевање и слога, баш као и пре 71. годину, када су наши преци сложно деловали да би данас живели слободни.

Захваљујући се и братској Русији која је помогла нашим ослободиоцима, он је подсетио на обавезу неговања сећања на све жртве које су пале и на све борце за слободу јер, какао је рекао, дугујемо им вечну захвалност. Подсећајући на све оно што је локална самоуправа урадила у протеклом периоду да би грађани општине Бач живели боље, председник скупштине опоштине Бач, Борислав Антонић је истакао одговорност локалне самоуправе да грађанима ове општине створи још боље услове за живот и рад и да на најбољи начин одговори савременим изазовима.
"Свако од нас је дужан да у интересу свих грађана да свој допринос даљем развоју и подизању квалитета живота у општини Бач", рекао је Антонић.
Присутнима у сали се путем писма обратио и председник општине Бач, Драган Сташевић, који је у писму између осталог рекао:
„Овога дана славимо нашу вишевековну историју, нашу мултиетничност, културу и традицију, а посебно наше антифашистичке тековине. За ове вредности морамо да се боримо стално, сваки дан изнова. Драги суграђани, желим посебно да се обратим Вама, јер ово је заједнички празник, и ово је датум који обавезује. И то обавезује пре свих мене и моје сараднике, јер знам да очекујете, и то са правом, бољи живот, посао, сигурност, могућност да школујете децу...
То су и моји циљеви и то је и моја визија. Зато ћу и даље да тражим од свих сарадника да буду тачни, одговорни и да уложе целога себе у посао који раде.    
Драги суграђани, Бач се градио вековима и сви ми данас смо његово дело, његови дужници и његови градитељи. Позивам вас да удружимо личне снаге у снагу наше општине. Идентитет Бача градиле су многе генерације, а наша је обавеза да га градимо и ми„ наводи се, између осталог, у писму којим се присутнима у сали Дома културе обратио председник општине Бач, Драган Сташевић.

Поводом 22. Октобра на спомен обележје страдалим борцима на локалном гробљу венац је положио председник СО Бач Борислав Антонић са представницима СУБНОР-а Бача.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

ЗАПОЧЕТО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СНАБДЕВАЊА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ НА ЕКОНОМИЈАМА

Почетак изградње нове електромреже на Економијама један и три почеће за неколико дана.
На Економијама 1 и 3 ускоро би требало да почну радови на постављању нове електро мреже која би становницима ових насеља требало да обезбеди квалитетнију испоруку електричне енергије. Тим поводом заједно са представницима Електродистрибуције у среду (21. октобра) су ова насељена места посетили Председник скупштине општине Бач, Борислав Антонић и заменик председника општине Зденко Колар.

Како је истакао председник скупштине општине Бач, Борислав Антонић, бандере су већ донете, а очекује се и испорука трафоа када би радови могли и да почну. Према његовим речима електодистрибуцији ће бити потребно око две недеље да постави нову електро мрежу, када ће и становници овог насеља моћи да подносе захтеве за издавање електросагласности за прикључење. Тиме ће сви становници имати исте услове као и други грађани ове земље и испорука електричне енергије неће зависити од једног неодговорног корисника који не измирује своје обавезе за потрошену струју. По завршетку ових радова уследиће и радови на економији 3, чиме ће проблем електроснабдевања грађана општине Бач бити комплетно решен, рекао је Антонић.
"Из буџета општине Бач за ове намене издвојено је три милиона динара и уз трафое које смо успели да обезбедимо, мислимо да ћемо успети да заокружимо финансијску конструкцију за насеља Економија 1 и 3. Уколико буде неких непредвиђених радова и додатних трошкова мислим да ћемо то обезбедити буџетом за наредну годину", рекао је Зденко Колар, заменик председника општине Бач и изразио очекивање да ће радови на новој електромрежи у ова два насеља бити готови до краја године.
 

ЗАПОЧЕТО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СНАБДЕВАЊА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ НА ЕКОНОМИЈАМА
ЗАПОЧЕТО РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СНАБДЕВАЊА ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ НА ЕКОНОМИЈАМА

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА – СПОРТ

Комисија за оцену годишњих и посебних програма којима се остварује општи интерес у области спорта у Општини Бач расписaла је Јавни позiв за доделу средстава за финансирање посебних програма којима се  остварује општи интерес у области спорта у општини Бач за преостали износ средстава из друге половине 2015. године а за посебне програме који ће се спровести до краја 2015. године

ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ

Општина Бач тренутно спроводи јавне радове на територији општине.  До почетка новембра месеца 2015. године укупан број лица која су ангажована за обављање јавних радова биће преко 80. Ради се на уређењу индустријске зоне, јавних површина на територији општине Бач а ангажоване су и геронто домаћице.

Лица ангажована путем јавних радова биће ангажована и на копању канала за електричне каблове за домаћинства на Економији 1 и Економији 3, тако да ће ти послови бити обављени без личних трошкова становника овог насеља. 

 

ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ
ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ
ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ
ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ
ЈАВНИ РАДОВИ У ОПШТИНИ БАЧ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Oбавештавамо родитеље и ученике са пребивалиштем на територији општине Бач да сви они који остварују право на бесплатан превоз аутобусима општине Бач могу поднети захтеве за општинске ученичке стипендије. Ове школске године Конкурсом је предвиђено да и ови ученици могу остварити право за подношење захтева на Конкурсу за стипендије и добијања исте.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

Дана 16. октобра пригодном свечаношћу обележен је дан ослобођења Селенче и дан основне школе у Селенчи. Положен је венац на споменик палим борцима а на свечаности су говорили председник Скупштине Општине Бач Борислав Антонић и заменик председника општине Бач Зденко Колар. Како је истакао председник СО Бач Борислав Антонић Селенча је као и многа друга места Србије ослобођена у октобру 1944. године, тачније 17. октобра и тај дан у Селенчи прослављамо као дан ослобођења.
Ослобођење Србије, тадашње Југославије од нацистичких и фашистичких снага током 1944. и 1945. од стране Црвене армије и НОВЈ једна је од најблиставијих страница у историји братских ратничких подвига Русије и Србије и овом приликом морамо и да се захвалимо братској Русији на изузетно великој и несебичној помоћи коју су пружили нашим ослободиоцима.
Храбри људи су доводили свој живот и живот чланова своје породице у опасност , а многи од њих и погинули за ослобођење које данас славимо и на данашњи дан им одајемо почаст.
 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА СЕЛЕНЧЕ

ИНФОРМАЦИЈА О ОДСУСТВУ СА РАДА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БАЧ

Од дана 08.10.2015. године председник општине Бач Драган Сташевић се налази на одсуству. Разлог одсуства је боловање због операције  предњих укрштених лигамената, старе спортске повреде која је обављена 08. октобра.  Повратак председника општине на посао се очекује крајем месеца када ће наставити са редовним активностима.

ПРЕДЛОГ ЛИСТЕ КОРИСНИКА

Комисија за доделу средстава намењених економском оснаживању породичних домаћинстава избеглица кроз доходовне активности на својој V седници одржаној дана 14.10.2015. године утврдила је Предлог листе корисника којима се додељује помоћ као једнократна и бесповратна у роби и материјалу за економско оснаживање породица избеглица, у максималном износу до РСД 200.000,00 по породичном домаћинству Корисника.

Pages