Новембар 2015

НАСТАВАК ПРОЈЕКТА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉУ БАЧ И НАБАВКА ОПРЕМЕ ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА ВОДЕ

Данас су у Новом Саду потписани уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини и то за наставак пројекта реконструкције водоводне мреже у насељу Бач као и уговор о набавци опреме за побољшање квалитета воде.

РАДНИ САСТАНАК У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ

Председник општине Бач  Драган Стасевић је дана 26.11.2015.г приликом посете Београду у  Привредној Комори Србије    одржао радни састанак. Тема састанка је била  сарадња ПКС и општине Бач и промоција привредних потенцијала наше општине кроз заједничке наступе у организацији ПКС, како би се потенцијални инвеститори што више информисали о могућностима и оправданости улагања у нашу општину.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

Општина Бач обавештава све становнике насеља Економија 1 да је у току изградња нисконапонске мреже за цело насеље и да ће завршетком ове инвестиције становници добити квалитетну струју а сваки стан сопствени прикључак.

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА ЗА 2015/2016 ГОДИНУ

Данас 27. Новембра  почела је исплата стипендија за ученике и студенте са територије општине Бач за нову школску 2015/2016. годину.  Захтеве за стипендије је поднело 340 ученика и 199 студената.

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ

Министарство привреде заједно са Националном агенцијом за регионални развој одобрили су средства за реализацију пројекта изградње вишенаменске производне хале у индустријској зони у Бачу. Средства су одобрена у оквиру Програма подршке реализације мера од регионалног и локалног карактера у 2015. години у вредности од 4.970.000,00 динара. Учешће општине Бач у овом пројекту је 7.100.000,00 динара.

ОБЕЛЕЖЕНA ГОДИШЊИЦА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

ОБЕЛЕЖЕНA ГОДИШЊИЦА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Поводом 97. година од дана када је проглашено присаједињење Војводини Србији у општини Бач је подизањем заставе Србије симболично обележен овај дан. Заставе су подигли председник општине Бач Драган Сташевић и председник СО Бач Борислав Антонић и то једну на самом уласку у Бач и другу у центру Бача.

97 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

97 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Војводина је од 1918. део Краљевине Србије, о чему је одлучила Народна скупштина и у Новом Саду 25, новембра те године прогласила присаједињење Војводине, односно Баната, Бачке и Барање, Краљевини Србији. Претходног дана исту одлуку донела је Скупштине Срема у Руми.

ЧИШЋЕЊЕ И ИЗМУЉАВАЊЕ КАНАЛА КРОЗ БАЧ

ЧИШЋЕЊЕ И ИЗМУЉАВАЊЕ КАНАЛА КРОЗ БАЧ

У петак, 20. Новембра у општини Бач је одржан састанак са представницима ЈП "Воде Војводине".  Тема састанка била је чишћење и измуљавање  канала ДТД на потезу кроз Бач.  Како је истакао председник општине Бач Драган Сташевић разматрана је  могућност да се чишћење канала које није деценијама рађено продужи до "Суљковаче" односно до моста на излазу из Бача.

САСТАНАК СА ПРОИЗВОЂАЧИМА СИРКОВИХ МЕТЛИ

САСТАНАК СА ПРОИЗВОЂАЧИМА СИРКОВИХ МЕТЛИ

Председник општине Бач Драган Сташевић данас је у Свечаној сали општине примио произођаче сиркових метли и дршки за метле са територије општине Бач, подручја на ком се налази највећи број ових произвођача у југоисточној Европи.

РАДНА ПОСЕТА БЕОГРАДУ

Председник Општине Бач Драган Сташевић у понедељак 16.11.2015.године приликом радне посете у Београду сусрео се у Министарству правде са помоћником министра г-дином Чедомиром Бацковићем. Састанак је одржан на тему олакшица за грађане општине Бач и решавање актуелних проблема и могућности увођења "судског" дана од стране Општинског суда Б.Паланка.

Pages