Јануар 2016

ЗАПОЧЕЛО СРЕЂИВАЊЕ ТВРЂАВЕ

ЗАПОЧЕЛО СРЕЂИВАЊЕ ТВРЂАВЕ

Нови камен туцаник на прилазу, као и канте за отпатке, постављени су на Тврђаву у Бачу. Сређивање прилаза и околине тврђаве финансира се преко пројекта FRESCO, подржаног од стране Европске уније, а у оквиру програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија. Ови радови само су први који су планирани за ову годину. До завршетка пројекта планира се постављање и новог видео надзора, расвете, а и реконструкција мостића на самом улазу у тврђаву.

ПРЕДСТАВНИЦИ СЛОВАЧКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ БАЧ

ПРЕДСТАВНИЦИ СЛОВАЧКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ БАЧ

У петак, 22. jануара чланови Словачког националног савета Павел Сурови, Катарина Врабчењак и Анна Худанова састали су се са председником општине Бач Драганом Сташевићем. На састанку се разговарало о положају Словачке националне мањине у општини Бач, Словачком језику као матерњем језику у месту Селенча, раду и финансирању удружења која се баве очувањем Словачке културе и традиције и др.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Општина Бач овом приликом обавештава грађане да на основу Закона о раду, члан 204 („Службени гласник РС“ бр. 24/05, 61/05, 54/09 и 32/13) и Правилника о радној књижици („Службени гласник РС“ бр. 17/97), радне књижице престају да важе 1. јануара 2016. године. У складу са овим одредбама Општинска управа Бач, од 1. јануара 2016. године престаје да издаје радне књижице. Радне књижице издате закључно са 31. децембром 2015.

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА ОБЈЕКАТА СТАНОВАЊА У РУМУНСКО- РОМСКОМ НАСЕЉУ У ВАЈСКОЈ

ЛЕГАЛИЗАЦИЈА ОБЈЕКАТА СТАНОВАЊА У РУМУНСКО- РОМСКОМ НАСЕЉУ У ВАЈСКОЈ

У петак, 22. Јануара председник општине Бач Драган Сташевић организовао је састанак са становништвом Румунско- Ромског насеља у Вајској на тему легализације објеката становања у том насељу. Састанку се одазвао велики број становника овог насеља а већ за неколико дана планира се још један састанак како би се наставили разговори у вези овог питања јер се ради о прилично комплексној теми.

ЗАВРШЕН СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

ЗАВРШЕН СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Јуче, 24. Јануара завршен је још један Светосавски турнир у малом фудбалу у Бачу. У борби за треће место између „DIV TRADE“ и „КAFFE BAR TOP“ победу је однео „DIV TRADE“ са резултатом 4:1. У финалној утакмици друго место освојила је екипа „ТОВАРИШЕВО“ а победник турнира је екипа „РАТКОВО“ која је супарника победила са 5:1.

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПОМОЋИ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПОМОЋИ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ

Данас, 25. Јануара у Свечаној сали општине Бач потписани су уговори о додели помоћи за економско оснаживање 14 породица избеглица кроз доходовне активности. Председник општине Бач Драган Сташевић уручио је уговоре  корисницима и изразио задовољство што је општина у сарадњи са надлежним Комесеријатом успела и на овај начин да помогне избегла и расељена лица која су свој нови дом пронашла у нашој општини.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Општина Бач је данас 25. јануара 2016. године  исплатила   укупно 515 стипендија за месец децембар,  односно трећу од планираних осам стипендија за школску 2015/2016. годину у укупном износу од 1.873.000,00 динара. Исплаћено је 319 ученичких стипендија у укупном износу од 1.073.000 динара и 196 студентских стипендија у укупном износу од 800.000 динара.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТИЦАЊЕ СТАТУСА УГРОЖЕНОГ КУПЦА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Обавештавају се грађани општине Бач да могу поднети Захтев за стицање статуса угроженог купца електричне енергије.
Захтеви се могу поднети у Месним канцеларијама, као и у Општинској управи Бач, канц. бр. 214.
Услов за стицање статуса угроженог купца је остварен месечни приход по домаћинству и то:

МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ БАЧ

МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ БАЧ

Јуче 19. Јануара министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић посетила је општину Бач и том приликом се састала са председником општине Драганом Сташевићем. На радном састанку одржаном у свечаној сали оштине разговарало се о актуелним питањима у пољопривреди, пре свега издавању државног пољопривредног земљишта, ИПАРД програму, подршци малим пољопривредним произвођачима као и Стратегији пољопривреде и руралног развоја 2014-2024.

Pages