Април 2016

ПОТПИСАН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧЕМ РАДОВА НА ПОСЛОВИМА НАСТАВКА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У БАЧУ

ПОТПИСАН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧЕМ РАДОВА НА ПОСЛОВИМА НАСТАВКА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У БАЧУ

Данас је у Свечаној сали општине Бач потписан уговор о наставку реконструкције водоводне мреже у насељу Бач. Уговор је за општину Бач потписао председник општине Драган Сташевић а за извођача радова господин Милован Чалија. Фирма Калдо инсталације доо је изабрана као најповољнији понуђач а укупна вредност радова је 12.744.795,12 динара.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Општина Бач је данас, 22. априла 2016. године исплатила укупно 511 стипендија за месец фебруар, односно шесту по реду од планираних осам стипендија за школску 2015/2016. годину у укупном износу од 1.855.000,00 динара. Исплаћено је 318 ученичких стипендија у укупном износу од 1.070.000,00 динара и 193 студентских стипендија у укупном износу од 785.000,00 динара.

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СЕЛЕНЧИ

Председник општине Бач Драган Сташевић потписао је данас уговор о додели средстава за суфинансирање иградње и реконструкције објеката фекалне канализације. За овај посао предвиђено је 20 милиона динара (без ПДВ-а) од чега је учешће општине Бач 4 милиона динара као и још 4 милиона за целокупан ПДВ  .

ПОТПИСАН УГОВОР О УРЕЂЕЊУ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ

Председник општине Бач Драган Сташевић потписао је данас уговор о уређењу каналске мреже у финкцији одводњавања пољопривредног земљишта на територији наше општине. Учешће општине Бач у овом пројекту износи 22,5 милиона динара, укупна вредност  пројекта је 50 милиона  а радови ће бити извођени у катастарским општинама Бач, Бођани, Бачко Ново Село, Плавна, Селенча и Вајска.

ФИРМА СА СЛОВЕНАЧКИМ КАПИТАЛОМ КУПИЛА ТРИ ПАРЦЕЛЕ У БАЧУ РАДИ ИЗГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА

ФИРМА СА СЛОВЕНАЧКИМ КАПИТАЛОМ КУПИЛА ТРИ ПАРЦЕЛЕ У БАЧУ РАДИ ИЗГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА

Данас је у Свечаној сали општине Бач потписана документација о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине и то три везане парцеле у потесу „Пескара“ укупне површине преко 40 ари.

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА

Да радови на изградњи паркинга у улици Војвођанских бригада у Бачу теку предвиђеном динамиком имао је данас прилику да се увери председник општине Бач Драган Сташевић који је са сарадницима обишао локацију. Како је истакао председник општине средстава за изградњу паркинга обезбедила је локална самоуправа у буџету како би се задовољиле потребе становника општине за паркинг местима у једној од најпрометнијих улица.

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ БАЧ

Општину Бач је протекле недеље посетио помоћник  министра пољопривреде Драган Мирковић.
На састанку одржаном у ЗЗ Низине Плавна присуствовали су председник општине Драган Сташевић са сарадницима и  угледни пољопривредници са територије општине Бач а домаћин је био директор задруге Јаника Месарош.
Циљ овог састанка био је извештавање о програму мера Министарства пољопривреде за 2016. годину, као и извештај о извршеним програмима у овој години.

ДОДЕЉЕНА АУТОСЕДИШТА ЗА ДЕЦУ

ДОДЕЉЕНА АУТОСЕДИШТА ЗА ДЕЦУ

Јуче, 19 априла родитељима деце рођене 2015. И 2016. године уручена су дечија аутоседишта. 
Ово је друга по реду испорука седишта, а одмах по њиховом пристизању, председник општине Бач Драган Сташевић уручио их је свим родитељима који су остварили право према поднетом захтеву како би превоз деце вршили у безбедним условима.

ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА БАЧ И БАЧБОРШОД ПОСЕТИЛИ ТВРЂАВУ У БАЧУ

ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА БАЧ И БАЧБОРШОД ПОСЕТИЛИ ТВРЂАВУ У БАЧУ

Председници општина Бач и Бачборшод, Драган Сташевић и Ласло Чомор, посетили су прошле недеље Тврђаву у Бачу, како би обишли радове на постављању видео надзора на овом споменику културе. Разлог посете био је и састанак пројектног тима пројекта FRESCO у оквиру којег се и поставља видео надзор на Тврђави.

ПАРТНЕРСТВО ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНИ РУРАЛНИ РАЗВОЈ

ПАРТНЕРСТВО ЗА ТЕРИТОРИЈАЛНИ РУРАЛНИ РАЗВОЈ

Данас је у згради општине Бач одржана конференција за новинаре на тему пројекта „Локалне иницијативе за рурални развој Бачке“. Тим поводом новинарима су се обратили, председник општине Бач, Драган Сташевић, координатор пројекта, мр Ивана Пајић и директор Регионалне развојне агенције Бачка, Немања Старовић.

Pages