Јун 2016

ОПШТИНА БАЧ ОДБРАЊЕНА ОД ГРАДА

Дана 26.06.2016. године на територији општине Бач дејствовало је укупно 7 ПГ станица (од укупно 8 ПГ станица) са 22 ПГ ракете. Стрелци су дејствовали на основу наредбе Радарског центра Фрушка гора. Град са кишом величине 3-10мм је падао око 10 минута у местима Плавна и Бач (Економија 3), док је у Плавни око 2 минута падао град величине 10-20мм. 

Количина падавина је од 50-80 л/м2 кише на територији општине Бач. На основу првих информација ПГ стрелаца нема већих штета на усевима, осим око насељеног места Плавна где је захваћено неколико парцела и проценат штете се креће до 20% на усевима.

Очекује се да Општина Бач убрзо распише јавну набавку за још 30 ПГ ракета како би била спремна за евентуална дејства.

НАБАВЉА СЕ ОПРЕМА ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА ВОДЕ

У петак, 24. Јуна у кабинету председника општине Бач потписан је уговор о додели средстава из буџета општине Бач за суфинансирање набавке опреме за побољшање квалитита воде. Уговор је за општину Бач потписао председник општине Драган Сташевић а испред ЈКП „Тврђава“ Бач в.д. директор Оливера Ракоција. Потписивању уговора присуствовао је и извршни директор ЈКП „Тврђава“ Бач Дарко Војновић. За реализацију предмета овог уговора у буџету општине Бач и буџету АП Војводине обезбеђен је укупан износ од 2.596.681,40 динара а предвиђена је набавка потапајућих пумпи са електромоторима и разводни ормари за њихову контролу.

Nabavka opreme za poboljsanje vode

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЦИКЛО БАЧ 2

У недељу 26.јуна успешно је одржана друга по реду бициклистичка манифестација ЦИКЛО БАЧ у организацији Туристичке организације општине Бач. Бициклистича рута кретала је са Тврђаве у Бачу, затим се настављала улицама Бача, Малог Бача, Вајске до језера Провала у укупној дужини од 20 километара. У вожњи је учествовало преко 80 бициклиста из општине Бач, као и околних места – Бачке Паланке, Сомбора, Обровца, Кисача, Челарева, Куле, Маглића и Бачког Петровца, а међу њима су били и председник општине Бач Драган Сташевић и председник општине Бачки Петровац Срђан Симић. По завршетку вожње додељени су пехари и за најмлађег (Наталија Генић и Ивана Клецин из Бача 2010 г.) и најстаријег учесника (Тртић Ратко из Бача 1941 год.) као и за учесника који је први стигао на циљ (Стефан Турковић из Бача). Додељене су и специјалне статуае-захвалнице учеснику из Словеније (Миха Видмар, Љубљана) као и учесници из Р Хрватске (Тихана Ковач Душак, Градец). Истога дана и званично је почела купалишна сезона на уређеној плажи језера Провала. Бициклисти који су наставили вожњу били су у могућности да посете манастир Бођани, возе поред речице Бераве као и обалом Дунава.

Odrzan_CikloBac_2016
Odrzan_CikloBac_2016
Odrzan_CikloBac_2016
Odrzan_CikloBac_2016
Odrzan_CikloBac_2016

ЦИКЛО БАЧ 2016

Туристичка организација општине Бач у недељу 26.јуна организује другу по реду манифестацију ЦИКЛО БАЧ 2016. Бициклистичка рута којом ће се возити креће са Тврђаве у Бачу, кроз насеље, преко Малог Бача и Вајске до језера Провала. Укупна дужина руте је око 20 километара.

На зауставним пунктовима (Мали Бач и центар Вајске) обезбеђена је вода, а након завршетка вожње - сендвичи. Такође, доделиће се медаље најмлађем и најстаријем учеснику. Окупљање учесника је предвиђено за 9:30 часова код Бачке Тврђаве, док је старт планиран за 10:00 часова.

Учесници тог дана могу уживати на уређеној пешчаној плажи језера Провала, посетити манастир Бођани или возити бициклистичком стазом дуж обале Дунава. Општина Бач и Туристичка организација вас са задовољством позивају да нам се придружите у вожњи и у промоцији наше манифестације како би смо заједнички указали на значај и популаризацију вожње бицикла као рекреације и здравог начина живота , али и развоја цикло туризма.

Пријаве се могу извршити у Туристичкој организацији општине Бач.

Ciklo Bac 2016

ОПШТИНА БАЧ СПРЕМНА ЗА ПРОТИВГРАДНУ ОДБРАНУ

Општина Бач са 16 стрелаца распоређених на 8 противградних станица потпуно је спремна за одбрану од града. Тренутно су све станице активне, а у свакој је распоређено од 6 до 9 ракета, што је према броју ракета знатно изнад просека многих других општина у Србији. У организацији Радарског центра Фрушка гора сви стрелци су прошли редовну обуку и лекарски преглед те су оцењени са највишим оценама.

Прошле године је општина Бач обезбедила додатних 40 противградних ракета, од којих нису све утрошене тако да са овим бројем стрелаца и довољно ракета грађани немају разлога за забринутост.

ИНФОРМАЦИЈА О ВРШЕЊУ ТРЕТМАНА ПРОТИВ КРПЕЉА И КОМАРАЦА

Обавештавају се грађани општине Бач да ће се сутра 22.06. вршити третман против крпеља и комараца. ДОО Циклонизација из Новог Сада извршиће третман крпеља у свим насељеним местима општине Бач и то са земље - око игралишта, школе, шеталишта и других зелених површина, те се моле власници кошница да кошнице изместе до завршетка дејства третмана, односно до 26.06.

Такође, истог дана, у поподневним сатима ( у зависности од временских услова) вршиће се третман одраслих јединки комараца на два начина

  • из ваздуха и то на локацијама око приобаља Дунава и других водених површина, као и површина око свих насеља општине Бач, 
  • методом са земље у свим насељеним местима општине Бач.

У ОПШТИНИ БАЧ РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ У ОБЛАСТИ СПОРТА 2016

Комисија за оцену годишњих и посебних програма којима се остварује општи интерес у области спорта у Општини Бач расписaла је ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу средстава за финансирање трошкова годишњих  и посебних програма спортских организација из буџета општине Бач за другу половину 2016. године.
Јавни позиви су отворени до 29. јуна

Текст јавних позива и захтеве можете погледати овде

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ ВИШЕНАМЕНСКЕ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ

У индустријској зони Бач завршена је прва фаза изградње вишенаменске производне хале коју је финансирала општина Бач из сопствених средстава уз суфинансирање Министарства привреде- Националне агенције за регионални развој. Хала површине 1200м2 изграђена је од гитер блока са челичним трапезним лимом као покривачем. Постоје два колска улаза у парцелу а обе улаза у халу су окренута на јужну страну. Димензије хале су  45,25м x 25,25м. Према одлуци Општинског Већа, Скупштини Општине је упућен на доношење предлог Одлуке о давању у закуп вишенаменске производне хале а све у циљу довођена инвеститора и отварања нових радних места.

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ
ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ
ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ

ПОДРШКА УСПЕШНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Регионална развојна агенција Бачка у сарадњи са удружењем Бизниснова организују конференцију која обухвата  неколико инспиративних и едукативних предавања успешних страних и домаћих стручњака и стручњакиња са заједничком темом "Подршка успешном предузетништву". Улаз је слободан уз обавезну пријаву путем имејла: biznisnova.org@gmail.com

ПОДРШКА УСПЕШНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Pages