Јун 2016

ОПШТИНА БАЧ ОДБРАЊЕНА ОД ГРАДА

Дана 26.06.2016. године на територији општине Бач дејствовало је укупно 7 ПГ станица (од укупно 8 ПГ станица) са 22 ПГ ракете. Стрелци су дејствовали на основу наредбе Радарског центра Фрушка гора. Град са кишом величине 3-10мм је падао око 10 минута у местима Плавна и Бач (Економија 3), док је у Плавни око 2 минута падао град величине 10-20мм. 

НАБАВЉА СЕ ОПРЕМА ЗА ПОБОЉШАЊЕ КВАЛИТЕТА ВОДЕ

Nabavka opreme za poboljsanje vode

У петак, 24. Јуна у кабинету председника општине Бач потписан је уговор о додели средстава из буџета општине Бач за суфинансирање набавке опреме за побољшање квалитита воде. Уговор је за општину Бач потписао председник општине Драган Сташевић а испред ЈКП „Тврђава“ Бач в.д. директор Оливера Ракоција. Потписивању уговора присуствовао је и извршни директор ЈКП „Тврђава“ Бач Дарко Војновић.

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЦИКЛО БАЧ 2

Odrzan_CikloBac_2016

У недељу 26.јуна успешно је одржана друга по реду бициклистичка манифестација ЦИКЛО БАЧ у организацији Туристичке организације општине Бач. Бициклистича рута кретала је са Тврђаве у Бачу, затим се настављала улицама Бача, Малог Бача, Вајске до језера Провала у укупној дужини од 20 километара.

ЦИКЛО БАЧ 2016

Ciklo Bac 2016

Туристичка организација општине Бач у недељу 26.јуна организује другу по реду манифестацију ЦИКЛО БАЧ 2016. Бициклистичка рута којом ће се возити креће са Тврђаве у Бачу, кроз насеље, преко Малог Бача и Вајске до језера Провала. Укупна дужина руте је око 20 километара.

ОПШТИНА БАЧ СПРЕМНА ЗА ПРОТИВГРАДНУ ОДБРАНУ

Општина Бач са 16 стрелаца распоређених на 8 противградних станица потпуно је спремна за одбрану од града. Тренутно су све станице активне, а у свакој је распоређено од 6 до 9 ракета, што је према броју ракета знатно изнад просека многих других општина у Србији. У организацији Радарског центра Фрушка гора сви стрелци су прошли редовну обуку и лекарски преглед те су оцењени са највишим оценама.

ИНФОРМАЦИЈА О ВРШЕЊУ ТРЕТМАНА ПРОТИВ КРПЕЉА И КОМАРАЦА

Обавештавају се грађани општине Бач да ће се сутра 22.06. вршити третман против крпеља и комараца. ДОО Циклонизација из Новог Сада извршиће третман крпеља у свим насељеним местима општине Бач и то са земље - око игралишта, школе, шеталишта и других зелених површина, те се моле власници кошница да кошнице изместе до завршетка дејства третмана, односно до 26.06.

У ОПШТИНИ БАЧ РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ У ОБЛАСТИ СПОРТА 2016

Комисија за оцену годишњих и посебних програма којима се остварује општи интерес у области спорта у Општини Бач расписaла је ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу средстава за финансирање трошкова годишњих  и посебних програма спортских организација из буџета општине Бач за другу половину 2016. године.
Јавни позиви су отворени до 29. јуна

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ ВИШЕНАМЕНСКЕ ПРОИЗВОДНЕ ХАЛЕ

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ

У индустријској зони Бач завршена је прва фаза изградње вишенаменске производне хале коју је финансирала општина Бач из сопствених средстава уз суфинансирање Министарства привреде- Националне агенције за регионални развој. Хала површине 1200м2 изграђена је од гитер блока са челичним трапезним лимом као покривачем. Постоје два колска улаза у парцелу а обе улаза у халу су окренута на јужну страну. Димензије хале су  45,25м x 25,25м.

ПОДРШКА УСПЕШНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

ПОДРШКА УСПЕШНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

Регионална развојна агенција Бачка у сарадњи са удружењем Бизниснова организују конференцију која обухвата  неколико инспиративних и едукативних предавања успешних страних и домаћих стручњака и стручњакиња са заједничком темом "Подршка успешном предузетништву". Улаз је слободан уз обавезну пријаву путем имејла: biznisnova.org@gmail.com

Pages