Новембар 2016

ОПШТИНА БАЧ ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ИСПЛАЋУЈЕ СУБВЕНЦИЈЕ ПО ОСНОВУ ЗАКЉУЧЕНИХ УГОВОРА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА И ОСИГУРАЊЕ УСЕВА, ПЛОДОВА, ВИШЕГОДИШЊИХ ЗАСАДА И РАСАДНИКА

Осигурање усева

Општина Бач је данас почела са исплатом субвенција корисницима којима су одобрена средства по основу Конкурса за доделу субвенција за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава и Конкурса за доделу субвенција за суфинансирање осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА У ФИЗИЧКА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА - НАБАВКА КОШНИЦА И ОПРЕМЕ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Пчеларство

Општина Бач наставља са реализацијом Програма руралног развоја за 2016. годину и с тим у вези је Комисија за реализацију мера програма за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Бач за 2016.годину, расписала

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈА У ФИЗИЧКА СРЕДСТВА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА - НАБАВКА КОШНИЦА И ОПРЕМЕ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

„16 ДАНА АКТИВИЗМА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“ - ТРИБИНА

„16 ДАНА АКТИВИЗМА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“ - ТРИБИНА

Покрајински завод за равноправност полова уз максималну подршку Покрајинске Владе и председника Покрајинске Владе господина Игора Мировића, као и организације EU WOMEN у општини Бач организује трибину у склопу међународне кампање "16 дана активизма борбе против насиља над женама". Трибина ће бити посвећена информисању жена о начинима заштите од насиља, као и јачању локалних капацитета за пружање адекватније подршке женама које трпе насиље.

ДАГМАР РЕПЧЕКОВА ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ БАЧ

ДАГМАР РЕПЧЕКОВА ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ БАЧ

Амбасадор Словачке Републике Дагмар Репчекова у петак је посетила општину Бач. Том приликом састала се са председником општине Бач Драганом Сташевићем како би разговарали о будућој сарадњи општине и Амбасаде. Како је рекао председник општине Бач Драган Сташевић, досадашња сарадња је била врло коректна и у плану је да се тако и настави а првенствено у области привреде и пољопривреде а затим и у области туризма, културе и културног наслеђа али и другог.

СУФИНАНСИРАЊЕ КАМАТНЕ СТОПЕ ЗА КРЕДИТЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

СУФИНАНСИРАЊЕ КАМАТНЕ СТОПЕ ЗА КРЕДИТЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Општина Бач је објавила Јавни позив за пријављивање пољопривредних газдинстава заинтересованих за суфинансирање камата на краткорочне кредите за набавку репроматеријала, сточне хране, нове пољопривредне механизације, машина и опреме  код пословних банака.

98 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

98 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Војводина је од 1918. део Краљевине Србије, о чему је одлучила Народна скупштина и у Новом Саду 25. новембра те године и прогласила присаједињење Војводине, односно Баната, Бачке и Барање, Краљевини Србији. Општина Бач је годишњицу присаједињења обележила постављањем и освештавањем крста испред Бачке Тврђаве која је симбол општине.

98 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

98 ГОДИНА ОД ДАНА ПРИСАЈЕДИЊЕЊА ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Војводина је од 1918. део Краљевине Србије, о чему је одлучила Народна скупштина и у Новом Саду 25, новембра те године прогласила присаједињење Војводине, односно Баната, Бачке и Барање, Краљевини Србији. Претходног дана исту одлуку донела је Скупштине Срема у Руми.

ПОТПИСАН УГОВОР О ГРАНТУ ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА

ПОТПИСАН УГОВОР О ГРАНТУ ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА

Председник општине Бач је данас потписао Уговор о гранту у оквиру четвртог потпројекта (проширење листе) Регионалног програма стамбеног збрињавања избеглица у Републици Србији. Општини Бач су овим уговором одобрена средства у укупном износу 90.000,00 Еура а односе се на доделу бесповратне помоћи (донација) за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала за адаптацију неусловних стамбених објеката или завршетак започете градње.

Pages