Децембар 2017

ПОЧЕЛА ИСПОРУКА БРИКЕТА

ПОЧЕЛА ИСПОРУКА БРИКЕТА

За социјално угрожене грађане општине Бач у насељеним местима Бачко Ново Село и Плавна почела је испорука огревног брикета. Општина Бач је и у овој зимској сезони обезбедила огревни брикет и то у количини од укупно 81т а пристигло је 360 захтева.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Данас, 28. децембра извршена је уплата друге по реду стипендије за 2017/2018. годину од планираних 8. За ову рату стипендија одвојено је 1.917.000,00 динара, односно 1.198.000,00 динара за 332 ученичке стипендије и 719.000,00 динара за 204 студентске стипендије.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА У ПОЉОПРИВРЕДИ

УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СУБВЕНЦИЈА У ПОЉОПРИВРЕДИ

У свечаној сали Општине Бач данас су пољопривредницима са територије општине уручени Уговори о додели субвенција у пољопривреди. Према речима председника општине Борислава Антонића, ради се о реализацији два конкурса са којима општина завршава ову годину у делу субвенционисања пољопривреде и то:

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА У УЛИЦИ БРАТСТВА ЈЕДИНСТВА

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА У УЛИЦИ БРАТСТВА ЈЕДИНСТВА

Председник општине Бач Борислав Антонић јуче је са својим сарадницима обишао улицу Братства јединства у Бачу где су завршени радови  на реконструкцији пута. Фирма Пут Инвест из Сремске Каменице је као најповољнији понуђач извела радове на реконструкцији а вредност радова износи 14.268.327,00 динара без ПДВ-а. У овој фази реконструисана је траса дужине 908 метара док је у претходној фази извршена реконструкција у истој дужини.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Драге суграђанке и суграђани,
 
нека вам нова година донесе добро здравље, успеха и среће и нове шансе за напредак на личном, породичном и професионалном плану.
Проведите предстојеће празнике у добром расположењу, у кругу породице и пријатеља и у 2018. годину уђите пуни ентузијазма, са вером у себе, у друге и у заједницу.
Срећне Божићне и Новогодишње празнике и све најбоље у Новој години жели вам
 
председник општине Бач
 
Борислав Антонић

ПОКЛОН ОПРЕМА БАЧКИМ ВАТРОГАСЦИМА

ПОКЛОН ОПРЕМА БАЧКИМ ВАТРОГАСЦИМА

Председник општине Бач Борислав Антонић у друштву сарадника Ненада Ковача посетио је данас, 12.12.2018. године Ватрогасно спасилачку јединицу Бач као и Добровољно ватрогасно друштво Бач и уручио им на поклон неопходну опрему за интервенције. Набављена је млазница за средњу пену, спојке, усисно црево и корпа и ватрогасна црева. Поклон је уручен у циљу ефикаснијег гашења пожара и безбедности самих ватрогасаца а вредност поклона износи 76.200, динара.  

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ РАСВЕТЕ У БАЧУ

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНЕ РАСВЕТЕ У БАЧУ

У циљу повећања енергетске ефикасности, бољег и квалитетнијег осветљења  данас су, 11. децембра, започели радови на реконструкцији јавне расвете у центру Бача. Како је предвиђено пројектом, замена натријумских светиљки са штедљивим LED светиљкама извршиће се у улицама ЈНА, Маршала Тита, Змај Јовина, Матије Бујака, Бранка Радичевића, Николе Тесле, Грмечка и Бачка.

ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ОПРЕМАЊЕ УСЛУЖНОГ ЦЕНТРА

Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу је на основу пријаве општине Бач на Конкурс за суфинансирање пројеката за унапређење радних и управљачких капацитета у јединицама локалне самоуправе на територији АПВ одобрио средства у износу од 350.000,00 динара за поменути „Опремање услужног центра општине Бач“ . Пројектом је предвиђена набавка 4 лаптоп рачунара за потребе услужног центра, 2 штампача и 4 телефона али и набавка намештаја.

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ УСЛОВА СТАНОВАЊА У РОМСКИМ НАСЕЉИМА

ОДРЖАН САСТАНАК НА ТЕМУ УСЛОВА СТАНОВАЊА У РОМСКИМ НАСЕЉИМА

Побољшање услова становања у ромским насељиима на територији општине Бач била је тема састанка који су у среду, 6. децембра одржали председник општине Борислав Антонић, представник за урбанизам општине Бач Стипан Андрић, одборник Скупштине општине Бач Зоран Петровић и покрајинска посланица Јелена Јовановић.

Pages