Фебруар 2018

ОБАВЕШТЕЊЕ

Канцеларија за локални економски развој општине Бач обавештава сва привредна друштва заинтересована да инвестирају на територији општине Бач да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу расписао два конкурса за доделу бесповратних средстава и то:

  1. За отварање нових радних места која су везана за реализацију нових инвестиционих пројеката. Суфинансира се отварање најмање 10, а највише 100 радних места на период од 3 односно 5 година.
  2. За куповину нове опреме привредних друштава за почетак, повећање или унапређење производње.

Први конкурс за нова радна места намењен је малим, средњим и великим привредним друштвима а други за куповину опреме за мала и средња привредна друштва и отворени су до 02. априла 2018. године.
Више информација и сам текст конкурса се налази на линку:
http://www.region.vojvodina.gov.rs/Konkursi/Конкурс-за-доделу-бесповратних-средстава--за-отварање-нових-радних-места--повезаних-са-реализацијом-новог-инвестиционог-пројекта
http://www.region.vojvodina.gov.rs/Konkursi/Конкурс-за-доделу-бесповратних-средстава--за-куповину-опреме-привредних-друштава-повезаних-са-реализацијом-инвестиција
 
Сви заинтересовани се за неопходну помоћ приликом аплицирања могу обратити сарадницима у Канцеларији за локални економски развој на бр.тел. 021-770 075 локал 149 или лично у канцеларији 208 Општинске управе Бач.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ОБРАДОВАЛА МИЛАНА КОВАЧЕВИЋА

Данас, 22. фебруара донација која је упућена од стране општине Бач, стигла је у дом Милана Ковачевића из села Бање општина Србица.
Према речима Милана Ковачевића ово  је велика помоћ, за њега и његову породицу и од огромног је значаја за њихови егзистенцију.
Такође срдачно зхваљује се свима који су му упутили помоћ.

ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ОБРАДОВАЛА МИЛАНА КОВАЧЕВИЋА
ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ОБРАДОВАЛА МИЛАНА КОВАЧЕВИЋА
ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ БАЧ ОБРАДОВАЛА МИЛАНА КОВАЧЕВИЋА

ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ И ИЗБОР РАДНИКА ЗА ПОГОН ТРИКОТАЖЕ

У среду 21 фебруара 2018.г Председник Општине Бач Борислав Антонић  је у просуству руководиоца Одељења за привреду, пољопривреду и економски развој  посетио просторије Занатског центра у Бачу у којима се врши пријава, тестирање и избор текстилних радника за наставак обуке у Сегедину.
Радна посета је подршка наставку активности на привлачењу инвеститора и отварању нових радних места али и смањењу незапослености и побољшању животног стандарда становника општине Бач  а у складу са потписаним споразумом са државном мадјарском фирмом “Szegedi Szefo zrt”  и фирмом ““Slaviris DOO” Нови Сад. Поменуте фирме су писмом о намерама и споразумом исказале потребу и вољу за отварањем текстилног погона у Бачу.
Представник фирме  “Slaviris DOO” г. Славко Мијатов изјавио је да је задовољан почетком тестирања  и бројем и заинтересованошћу пријављених кандидата . Заједнички је констатовано да је први корак задовољавајући и  те је  још једном упућен позив за све заинтересоване који се још нису пријавили да то учине што пре како би се даље организовала обука.
Председник Антонић је истакао да се реализацијом свих фаза овог споразума омогућава запошљавање 100 радника и побољшање укупног привредног амбијента у општини Бач.
Тестирање и избор радника се врши на адреси Трг др Зорана Ђинђића 8 (Занатски центар поред Поште )а сви заинтересовани за тестирање, обуку и запошљавање свој термин могу заказати путем телефона 063 8223510 Славко Мијатов.

ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ И ИЗБОР РАДНИКА ЗА ПОГОН ТРИКОТАЖЕ
ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ И ИЗБОР РАДНИКА ЗА ПОГОН ТРИКОТАЖЕ
ПОЧЕЛО ТЕСТИРАЊЕ И ИЗБОР РАДНИКА ЗА ПОГОН ТРИКОТАЖЕ

ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Јуче, 20. фебруара, у камионе који су се упутили ка јужној српској покрајини Косову и Метохији утоварена је и донација становника општине Бач. Тако је, за донацију,  Мирослав Адамовић из Плавне из свог стада одвојио једну јуницу док је Небојша Милиновић из Бача определио једно теле. Такође, општински одбор Српске напредне странке Бач у циљу помоћи становницима Косова и Метохије обезбедио је помоћ у виду 8 грла оваца. Утовару је присуствовао и председник општине Бач Борислав Антонић који је похвалио становнике општине  који су учествовали у овом хуманом чину и рекао да је донација подршка и помоћ за опстанак Срба на вековним огњиштима.

ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
ПОМОЋ ЗА СТАНОВНИКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

“МОЈ И ТВОЈ БАЧ”

Туристичка организација општине Бач наступиће на 40. Међународном сајму туризма у Београду на заједничком штанду са туристичком организацијом општине Бачки Петровац.
Бач у 2018 - Европској години културног наслеђа удружује богатство своје културне и природне различитости у јединствену туристичку понуду, која ће посетиоцима Сајма бити представљена у новој  брошури “Бач са околином – водич кроз културни предео”. Водич обухвата све туристичке локалитете, културне тачке, активности у природи, али и места за забаву, смештај и гастро ужитак. На штанду вас такође очекују туристички програми под слоганом “ЛЕТО У БАЧУ”, публикација “Древни Бач” са илустрованом мапом на српском и енглеском језку као и понуда угоститељских објеката из оштине Бач- ресторана, чарди, етно кућа, хотела и салаша.
ТОО Бач ће овом приликом посетиоцима понудити и дегустацију локалних производа И органских сокова а приказаће и своје уникатне  сувенире “Приче из Бача” , које можете пронаћи у сувенирници на Тврђави у Бачу .
Позивамо вас да посетите штанд Туристичке организације општине Бач, пружите поглед са донжон куле и одаберете Бач као своју следећу излетничку дестинацију.
ДОБРОДОШЛИ!
Туристичка организација општине Бач

“МОЈ И ТВОЈ БАЧ”
“МОЈ И ТВОЈ БАЧ”

ДОНЕТ ПЛАН ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА КОМПЛЕКС ЈЕЗЕРО ПРОВАЛА

На 14. Седници СО Бач, одржаној 7. Фебруара 2018. Године, донета је Одлука о доношењу Плана детаљне регулације туристичко-спортско-рекреативног комплекса „Језеро Провала“ у КО Вајска.
Поменутим Планом дефинисани су основна правила уређења, грађења и коришћења простора и његова детаљна намена а узимајући у обзир природне и створене услове у обухвату Плана сагледани су потенцијали и ограничења и предложена оптимална просторна и функционална организација.
Захваљујући својим природним вредностима и амбијенталним карактеристикама, већ дуги низ година, од поплаве Дунава 1926. године,  овај локалитет се користи у сврху излетничког туризма, спорта и рекреације. Планом детељне регулације планиране су површине за приступне путеве и паркинге, комплекс мотела, комплекс са спа објектом, етно село, ауто камп и паркове али и потврђене површине под воденим огледалом и обалом.
Средстава за израду Плана којим је обухваћен и дефинисан простор површине 70,67ха  обезбеђена су од стране Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине  док је израда била поверена  ЈП „Завод за урбанизам Војводине“

ЈЕЗЕРО ПРОВАЛА
ЈЕЗЕРО ПРОВАЛА