Август 2021

МАЛИ САЈАМ СПОРТА ОДРЖАН У БАЧУ

Представници Спортског савеза Србије су у сарадњи са Министарством омладине и спорта, а у сарадњи са општинским спортским савезом организовали манифестацију "Мали сајам спорта".
 
Бач је ове године један од 10 градова домаћина овог битног и важног догађаја који промовише спорт, фер плеј, али и једнаке могућности за сву децу како у градским тако и руралним срединама. На самом почетку присутнима се обратио председник Спортског савеза Србије, прослављени олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек који је свима пожелео квалитетан и конструктиван спортски дан те представио активности Савеза на чијем је челу као што су овакве едукативне манифестације спортског карактера.
 
Малишанима, члановима спортских клубова из Бача обратили су се и заменица председника општине Бач, Марина Балабан као и секретар Спортског савеза општине Бач који су се првенствено захвалили свим спортским радницима који нашу децу свакодневно усмеравају ка правим вредностима и ваннаставним активностима које подразумевају психо - физичку мотивацију.
 
Представници министарства и Савеза су на платоу Тврђаве у Бачу где је манифестација одржана обишли све спортске дисциплине које су биле приказане као што су: фудбал, кошарка, одбојка, шахи сл.
 
На самом крају гости су домаћинима као поклон уручили спортске лопте за све основне школе у општини Бач.

 

ПОДЕЛА ЂАЧКИХ ТОРБИ ПРВАЦИМА У БАЧУ

Почетак нове школске године званично креће сутра 01.09.2021. године, а ђацима првацима који своје школовање започињу у Основној школи "Вук Караџић" у Бачу, додељене су ђачке торбе.
На самом почетку присутне будуће ђаке и њихове родитеље је поздравила директорица ове школе Дајана Максимовић, која им је пожелела добродошлицу у ову битну и важну етапу њихових живота, за коју се како и сама каже, нада да ће бити пропраћена бројним успесима.
Ђачке торбе за прваке је обезбедила јединица локалне самоуправе, а исте је данас у Холу школе дечацима и девојчицама доделила заменица председника општине Бач, Марина Балабан која им је пожелела срећан у успешан почетак школовања.
Током сутрашњег дана торбе ће бити подељене и првацима у осталим насељеним местима општине Бач.

 

УПИТНИК О ЈАВНОЗДРАВСТВЕНИМ ПОТРЕБАМА У НАШОЈ ОПШТИНИ

Поштовани и драги суграђани и суграђанке,
 
Пред Вама је упитник о јавноздравственим потребама у нашој општини.
Ваше мишљење о јавном здрављу нам је значајно како бисмо употпунили информације о стању јавног здравља
и укључили их у План јавног здравља општине/града за период 2022-2026. године. 
За попуњавање упитника је потребно око 5 минута.
 
Хвала Вам унапред!

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ДЕЧИЈЕГ ДОДАТКА

Ради провере редовности похађања наставе за децу за коју се остварује право на дечији додатак а у складу са ставом 12. , члан 26. Закона о финансијској подршци породици са децом („Службени гласник РС“, бр. 113/2017, 50/2018, 46/2021 – одлука УС, 51/2021 – одлука УС, 53/2021 – одлука УС и 66/2021) потребно је до краја месеца септембра доставити информацију о упису у образовне установе за децу која су први пут школске 2021/2022 године уписана у предшколску установу, основну школу или средњу школу. Информацију је потребно доставити и за децу која су у току основношколског/средњошколског образовања а од школске 2020/2021 године променила образовну установу.
Подсећамо кориснике дечијег додатка да је потребно да сваку промену од утицаја на право пријаве у року од 15 дана од дана настанка промене па тако и информацију о престанку основношколског образовања уколико дете није уписано у средњу школу или о престанку средњошколског образовања.
Информација о упису/промени образовне установе или информација о престанку образовања се доставља поштом на адресу Општинска управа Бач, Одељење за општу управу, друштвене делатности и заједничке послове, Служба дечије заштите ,Трг др Зорана Ђинђића 2 Бач или лично у зграду ОУ Бач-канцеларија број 9.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ ОПШТИНСКИХ СТИПЕНДИЈА

Обавештавају се ученици и студенти корисници општинских стипендија за 2020/21 годину да су сходно уговорној обавези дужни доставити копију сведочанства и копију овереног летњег семестра како би им се исплатила последња рата стипендије.
Рок за достављање је до 20.08.2021. године.
Наведену документацију потребно је доставити у Општинску управу Бач - ( стари улаз, канцеларија 9 ) код референта Иване Модић.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА У 2022. ГОДИНИ

Служба за пољопривреду ОУ Бач подсећа заинтересована лица за остваривање права пречег закупа државног пољопривредног земљишта у општини Бач у 2022. години, да треба НАЈКАСНИЈЕ ДО 31.08.2021. године да поднесу ЗАХТЕВ Републичкој ветеринарској инспекцији ради утврђивања условних грла на свом имању.

Захтев се предаје лично на писарници Јужно Бачког управног округа у Новом Саду, или шаље поштом на:
Јужнобачки управни округ
Булевар Михајла Пупина 10
21000 Нови Сад
Са обавезном назнаком: „ЗА ВЕТЕРИНАРСКУ ИНСПЕКЦИЈУ“

Поред Захтева потребно је доставити и доказ о уплати таксе у износу од 330,00 динара на рачун:
Прималац: Буџет Републике Србије
Сврха: Р.А.Т.
Шифра плаћања: 153
Број рачуна: 840-742221843-57
Модел: 97                
Позив на број: 68-204

Након запримљеног захтева, ветеринарска инспекција ће организовати излазак на терен ради обрачуна условних грла, како би се свим подносиоцима захтева обезбедио потребан Записник са којим ће конкурисати на Јавни позив за остваривање права пречег закупа у 2022. години. Рок за аплицирање на Јавни позив је 31. октобар 2021. године.

 

Текст јавног позива са пратећом документацијом можете преузети овде

Pages