Октобар 2022

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПРЕДУЗИМАЈУ АКЦИЈУ“

Општина Бач се, као партнер, прикључила паневропској манифестацији „Европска недеља локалне демократије“ коју координира Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, а у Републици Србији Стална конференција градова и општина.

Овогодишња тема манифестације је: Заштита животне средине – Локалне заједнице предузимају акцију.

У нашој општини, у оквиру ове манифестације организоване су  радионице са децом предшколског узраста у месту Бођани И са ученицима завршних разреда Пољопривредне школе у Бачу.

Деца најмлађег узраста у Бођанима су кроз  игру учили о томе како И на који начин се предмети могу поново употребити И уз усвајање основних сазнања о рециклажи практично су показали како они могу допринети РеУсе принципу.  Прављењем музичких инструмената  од искоришћене пластичне амбалаже И конзерви, у комбинацији са  природним материјалима, креативним осмишљавањем, у тимском раду деца су правила музичке инструменте које ће надаље користити у свакодневном наставном раду.               

Са друге стране, средњошколци Пољопривредне школе Бачу, предвођени проф. Зорицом Суботић, на Qуиз радионици која је организована на тему “Еколошки се описмени” - Поглед промени- Планети се окрени, су препознали И дефинисали еко проблеме у својој општини. Ова радионица је била врло значајна, јер је показала активно укључивање младих у решавање проблема локалне заједнице. На овај начин је код младих развијано критичко мишљење И омогућено им је да се укључе у друштвена збивања И изложе своје предлоге за решавање детектованих проблема у области заштите животне средине.

КОНКУРСИ СТИПЕНДИЈЕ

Комисија за доделу стипендија за ученике и студенте са подручја општине Бач расписала је Конкурсе за доделу стипендија за школску 2022/2023.годину. Право на доделу стипендија имају ученици и студенти са територије општине Бач који испуњавају услове предвиђене Одлуком о стипендирању студената и ученика средњих школа са пребивалиштем на територији општине Бач.Конкурси су отворени од 24. октобра до 17. новембра 2022. године.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА БАЧА

Дана 22. октобра 2022. године у Великој сали Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бач у Бачу са почетком у 12:00 часова, обележиће се Дан ослобођења Бача свечаном академијом и доделом Октобарских награда.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ДОСТУПНОСТИ ТЕЛЕФОНСКИХ ЛИНИЈА

Обавештавамо грађане општине Бач и остале заинтересоване странке, да су због радова на телекомуникационој инфраструктури, телефонске линије на бројевима 021/6070-075, 021/6070-076, 021/6070-076 и 021/6071-624 тренутно недоступне, те да општинске органе и сервисе могу да добију на број телефона 021/2300-570.
Такође, због поменутих радова, поједини локали унутар зграде општинске управе нису тренутно доступни. 
Хвала на разумевању.
 
 

Pages