ДОДЕЉЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Поводом обележавања Светог Саве данас 27.01.2022. године је у Свечаној сали Општине Бач уприличена додела светосавских награда лауреатима. 
Присутнима се прво обратила заменица председника општине Бач, Марина Балабан која је добитницима овог битног и важног признања честитала и пожелела срећу у даљем професионалном и педагошком раду са децом. 
Беседу на тему "Свети Сава као светитељ" одржао је презвитер Бранислав Нијемчевић парох из Плавне, док је о Светом Сави као првом српском просветитељу говорила директорица основне школе "Свети Сава" из Плавне Вера Тојагић.  
Светосавску награду за дугогодишњу каријеру у раду са децом најмлађег узраста примила је васпитач Бранка Беатовић запослена у ПУ „Колибри“ Бач. Испред ОШ „Алекса Шантић“, за свој педагошки допринос награду је добила наставница разредне наставе, Душанка Курдулија.Професор физичког васпитања – дипломирани кинезитерапеут ОШ „Јан Колар“ из Селенче, Самуел Витез је такође овогодишњи лауреат. Добитница светосавске награде испред колектива ОШ „Моша Пијаде“ из Бачког Новог Села је професор географије и информатике Инес Станојев. Милоданка Илић, професор разредне наставе  је добитник овог престижног признања  испред   ОШ „Свети Сава“ из Плавне.  Дипломирани агроном – Кристина Носал – примила је светосавску награду као запослена у Пољопривредној школи у Бачу.  Испред ОШ „Вук Караџић“ Бач светосавску награду је примио професор географ Младен Павков.   
Награде су лауреатима уручили председник СО Бач Драган Амиџић и заменица председника општине Бач, Марина Балабан.