У БАЧУ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ИМУНИЗАЦИЈОМ ДО КОЛЕКТИВНЕ ОДГОВОРНОСТИ

Културно уметничко друштво “Младост” из Бача је током девет месеци 2020/2021. године у овиру пројека "Платформа за одговорно управљање јавним финансијама",  а у којем је учествовала Општина Бач, добило могућност да реализује пројекат на тему "Културом и традицијом до квалитетније будућности" посредством УНДП-а уз финансирање Шведске владе.  
 
Након успешне реализације овог пројекта и похвала које је КУД “Младост” добио од чланова мониторинг комисије и сарадника УНДП-а, понуђена им је могућност да и током новембра месеца ове године, реализују пројекат “Имунизацијом до колективне одговорности”, с обзиром на и даље актуелну епидемиолошку ситуацију у вези са ширењем вируса COVID 19, али и њене последице као и размере које поприма услед недовољно вакцинисаног процента свеукупног становништва.  
 
Циљ овог пројекта је подизање свести деце и наставног кадра о значају вакцинације против вируса COVID 19, као и обезбеђивање додатних дезинфекционих средстава која се користе у превенцији и заштити од овог вируса. Такође, едуковање наставног кадра основних и средњих школа, као и деце основношколског и средњошколског узраста и њихових родитеља о значају имунизације против вируса COVID 19 и превенција излагања вирусу опремањем школа основним средствима за дезинфекцију. 
 
Ангажовани едукатори из локалног Дома здравља ће реализовати радионице на тему које су и какве вакцине које су тренутно у употреби у Републици Србији, какво је њихово дејство, да ли постоје пропратне нус-појаве и слично. Едукације ће бити спроведене у свих седам школа на територији општине Бач. Додела дезинфекционих средстава за спречавање ширења вируса COVID 19 такође ће бити реализована у свакој школи након завршетка едукативног дела. 
 
Као стручни едукатори на овом пројекту, а који ће директним односно индиректним корисницима, наставном кадру,  деци у основним и средњим школама држати предавања на задате теме биће ангажовани лекари из Дома здравља у Бачу, др Данијел Врабчењак и др Милица Трајковић. 
 
Рок за завршетак овог пројекта је 01.12.2021. године.