ЈАВНИ ПОЗИВ послодавцима - предузетницима и правним лицима, са седиштем на територији општине Бач за доделу бесповратних средстава за запошљавање незапослених лица

Канцеларија за локални економски развој обавештава све заинтересоване послодавце са територије општине Бач, који имају потребу за ангажовањем нових радника, да се пријаве за учешће у пројекту „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“. Пројекат финансира Шведска влада, преко Шведске агенције за међународни развој и сарадњу – SIDA, a realizuje nemačka organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ у сарадњи са Општином Бач.

Одабраним послодавцима ће у целости бити рефундирани трошкови ангажовања радника у периоду од шест месеци (зарада, порези, доприноси, трошкови превоза, топлог оброка).

Максимални износ рефундације свих месечних трошкова је одређен и износи 560 евра по запосленом.

Укупно 14 незапослених лица са пребивалиштем на територији општине Бач, који припадају једној од категорија социјално угрожених лица који су дефинисани као циљна група пројекта, могу да буду ангажовани кроз пројекат код одабраних послодаваца.

Одабрани послодавци ће бити укључени у селекцију незапослених лица који ће бити ангажовани.

Ангажовање лица ће бити спроведено у форми плаћене шестомесечне радне праксе током које ће свим полазницима бити омогућено да се упознају са радним окружењем послодавца, процесом и технологијом рада чиме ће полазници повећати своје радне капацитете и/или унапредити сопствена знања и вештине. Напредак полазника редовно ће пратити ментори, ангажовани од стране Help-a.

Након реализације радне праксе, послодавцима који одлуче да ангажованим лицима продуже уговор о раду за најмање годину дана, биће омогућено да конкуришу за додатну помоћ.

Информативни састанци, за све заинтересоване послодавце ће се одржати у просторијама мале сале Културног центра, (Трг Др Зорана Ђинђића 4), у следећим терминима:

– петак, 14. јул 2023. године од 12 до 13 часова
– петак, 21. јул 2023. године од 12 до 13 часова

Рок за предају пријава (уредно попуњене конкурсне документације) је понедељак, 31. јул 2023. године, најкасније до 14 часова.

За додатне информације контактирати надлежну Help канцеларију на један од следећих бројева телефона: 011 30 46 340, 30 46 341, или путем електронске поште helpbg@help-serbia.org.rs, или сараднике у Локалној канцеларији за развој општине Бач (Јелена Ковачевић, Никола Бањац)

Линк Help-а је дат у наставку:

https://help-serbia.org.rs/placenapraksa/srb145/

Документација