Фебруар 2016

ОДРЖАН ИНФО-ДАН СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

ОДРЖАН ИНФО-ДАН СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА

Чланови Комисије за спровођење поступка доделе бесповратних финансијских средстава из буџета општине Бач јуче 25. фебруара 2016. године одржали су инфо дан са представницима удружења грађана и невладиних организација поводом објављеног Јавног конкурса за финансирање/суфинансирање трошкова редовних активности и пројеката удружења грађана, фондова и осталих организација цивилног друштва из буџета општине Бач за 2016. годину , који ће трајати до 4. марта 2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се грађани општине Бач да Правобранилаштво општине организује бесплатну правну помоћ. Правна помоћ и савети ће се пружати грађанима сваког петка у термину од 10 до 14 часова у просторијама Општинске Управе. Термин за правну помоћ је потребно заказати на телефон 021/770-075.

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА “ПОМОЋ У ИЗГРАДЊИ КАПАЦИТАТА И УСЛУГА ЗА ПОДРШКУ ОРГАНСКЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ У СРБИЈИ”

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА “ПОМОЋ У ИЗГРАДЊИ КАПАЦИТАТА И УСЛУГА ЗА ПОДРШКУ ОРГАНСКЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ У СРБИЈИ”

Председник општине Бач, Драган Сташевић, дана 25.02.2016.године учествовао је на Завршној конференцији пројекта „ Помоћ у изградњи капацитета и услуга за подршку органске пољопривреде у Србији” који је у периоду 2013-2016 успешно реализовао Центар за органску производњу Селенча у сарадњи са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених Нација уз подршку Владе Републике Србије и Министарства пољопривреде Републике Мађарске.
 

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПОВОДОМ РАЗБОЈНИЧКОГ НАПАДА НА ФРАЊЕВАЧКИ САМОСТАН И ФИЗИЧКОГ НАПАДА НА ФРА ЈОСИПА

Најоштрије осуђујем сваки вид насиља па тако и ноћашњи разбојнички напад на Фрањевачки самостан у Бачу и физичко насиље над Фра Јосипом Шпехаром.  Према првим информацијама из полиције циљ напада била је крађа црквених драгоцености и реликвија међу којима су и значајне иконе, списи и други предмети од вредности.
Уверен сам да је у питању разбојништво чији је пљачка основни мотив и верујем да ово кривично дело нема другу позадину.

ИСПЛАТА УЧЕНИЧКИХ И СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Општина Бач је данас, 25 фебруара 2016. године  исплатила   укупно 511 стипендија за месец јануар,  односно четврту од планираних осам стипендија за школску 2015/2016. годину у укупном износу од 1.855.000,00 динара. Исплаћено је 318 ученичких стипендија у укупном износу од 1.070.000,00 динара и 193 студентских стипендија у укупном износу од 785.000,00 динара.
 

ПРЕДСЕДНИК ПОСЕТИО ЗЗ ”НИЗИНЕ”

ПРЕДСЕДНИК ПОСЕТИО  ЗЗ”НИЗИНЕ”

Председник општине Бач, Драган Сташевић, последњих неколико дана обилази привредне субјекте на подручју општине Бач, како би се упознао са њиховим тренутним пословањем и плановима рада за наредни период.

ОПШТИНА БАЧ ДОБИЈА СТРАТЕГИЈУ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА

ОПШТИНА БАЧ ДОБИЈА СТРАТЕГИЈУ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА

Јуче су у Сали КП Центра у Бачу одржани први састанци радних група за израду Стратегије руралног развоја у оквиру пројекта „Локалне иницијативе за рурални развој Бачке“. Пројекат „Локалне иницијативе за рурални развој Бачке“ финансира Владе Републике Србије-Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

КОНКУРСИ ЗА ПРИЈЕМ УЧЕНИКА И КАДЕТА У ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Грб Министарства одбране Републике Србије

Министарство одбране Републике Србије, Сектор за људске ресурсе, Управа за кадрове објавило је Конкурсе за пријем ученика и кадета у војне школе у 2016/2017 години

 Отворени су конкурси за пријем ученика и кадета у војне школе:

ОБАВЕШТЕЊЕ - ДРЖАВНИ ПЧЕЛАРСКИ САЈАМ

Државни пчеларски сајам

Општина Бач обавештава све заинтересоване грађане и све чланове удружења пчелара из општине Бач да се у суботу 27.02.2016. године организује посета  државном  пчеларском  сајму. Због ограниченог броја места моле се сви заинтересовани  грађани да се до петка 26.02.2016.године до 12:00h  јаве у службу за пољопривреду  општине Бач или на телефон 770-075, локал 149.
Трошкове превоза сноси општина.  Полазак је испред зграде Скупштине општине Бач у 07:30h.

Pages