Септембар 2019

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ ИЗ БАЧА - КОНКУРС ОТВОРЕН ДО 11.10.2019.

Комисија буџетског фонда за развој пољопривреде Општине Бач обавештава све заинтересоване да је објављен Конкурс за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава – за набавку кошница и опреме за пчеларство.

Укупан износ средстава опредељен за ову намену је 1.000.000,00 динара. Субвенционисање се врши у износу од 80% вредности реализоване инвестиције без ПДВ-а, а максималан износ средстава по пријави износи 160.000,оо динара.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а најкасније до 11.10.2019. године.

О условима и правилнику конкурса можете се информисати на сајту општине у рубрици Актуелности - Конкурси или овде

За све додатне информације на располагању су сарадници у канцеларији за пољопривреду ОУ Бач (број 213).

Контакт телефон: 021/770-075 лок. 146 и 147.

 

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПЧЕЛАРЕ ИЗ БАЧА - КОНКУРС ОТВОРЕН ДО 11.10.2019.

ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА

Општина Бач и Туристичка организација општине Бач, данас 21.09.2019. године су 17. пут заредом били домаћини велике манифестације "ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА".

Овогодишња тема манифестације је "УМЕТНОСТ И ЗАБАВА" - наслеђе у фокусу. Управо је богат програм на простору средњовековне Тврђаве Бач допринео чињеници да се сви гости и псоетиоци осете као чувари наслеђа, и кроз материјално и нематеријално културно наслеђе истраже све његове аспекте.

Председник општине Бач, господин Борислав Антонић, који је у 14.00 часова и званично отворио манифестацију нагласио је да вишевековни миран суживот грађана Бача у његовом мултикултуралном миљеу, значајно доприноси чињеници да смо данас једна од ретких општина која је задржала неговање европских вредности.

Окупљене званице је поздравио и државни секретар у Министарству државне управе и локлане самоуправе господин Иван Бошњак који је нагласио да Бач свакако није само центар Бачке, највећег региона Војводине, већ и географски и културолошки, наша капија ка западу.

Након церемоније свечаног отварања сви посетиоци су могли да уживају у музичко забавном програму, промоцији књига, етно пијаци и витешким радионицама, док је за вечерас најављен наступ групе "Santos Brothers Band" и Хариса Џиновића.

 

ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА
ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА
ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА
ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА
ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА
ОДРЖАНИ 17. ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ - ДАНИ БАЧА

ОДРЖАНА 124. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Дана 13. септембра 2019. године одржана је 124. седница Општинског већа Општине Бач, са почетком у 09:00 часова, по позиву председника општине Бач. Седници су поред чланова Општинског већа, присуствовали и запослени у општинској управи Бач, који су образложили предложене акте.

Седницом је председавао председник општине Бач, Борислав Антонић.

Општинско веће је на одржаној седници, након разматрања достављеног материјала, између осталог усвојило следећа акта:

  • Утврдило је предлог Одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора Јавног комуналног предузећа „Тврђава“ Бач и упутило Скупштини Општине на разматрање и усвајање .
  • Утврдило је предлог Решења о образовању и именовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора Јавног комуналног предузећа „Тврђава“ Бач и упутило Скупштини Општине на разматрање и усвајање.
  • Утврдило је предлог Решења о престанку функције директора Центра за социјални рад општине Бач и упутило Скупштини Општине на разматрање и усвајање .
  • -Утврдило је предлог Решења о именовању директора Центра за социјални рад општине Бач и упутило Скупштини Општине на разматрање и усвајање .

Након тога председник општине се захвалио присутнима и закључио седницу.

 

ОПШТИНА БАЧ У ЕМИСИЈИ "ПАЛЕТА"

Једна од епизода емисије "Палета" која се емитује на Радио - телевизији Војводине, снимљена је у Бачу током манифестације "БАЧКИ КОТЛИЋ 2019".

О различитим пројектима прекограничне сарадње, туристичким потенцијалима, али и мирном суживоту у мултикултуралној заједници са посебним освртом на положај Рома у нашој средини, говорили су председник општине Бач господин Борислав Антонић, директори основних школа, представници Туристичке организације општине Бач и чланови удуржења Ромске заједнице.

Емисију на одложеном гледању можете погледати на приложеном линку.

 

ОПШТИНА БАЧ У ЕМИСИЈИ "ПАЛЕТА"

ОПШТИНИ БАЧ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊА ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ КАТЕГОРИЈА

Општина Бач ће у наредном периоду реализовати пројекат ''Подршка запошљавања теже запошљивих категорија у општини Бач'' који се спроводи у оквиру програма Иницијативе за инклузију – фаза 2, а који финансира немачка организација ГИЗ.
 
Пројектом је предвиђена реализација мера које подржавају запошљавање и самозапошљавање теже запошљивих категорија у складу са Локалним акционим планом запошљавања и активностима обука / менторства за незапослена лица, субвенције за запошљавање незапослених и за самозапошљавање.
 
Пројекат ће посебан нагласак ставити на запошљавање Рома, повратника и других маргинализованих група.
 
Предложеним пројектом је предвиђао запошљавање 40 незапослених лица који су на евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ).
 
Главне активности на пројекту односиће се на спровођење мера субвенционисања послодаваца да запосле одређена лица, као и мера набавке опреме лицима која желе да оснују радњу или пољопривредно газдинство.
 
Пројекат ће се реализовати у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Бачка и трајаће 15 месеци, а званичан почетак пројекта се очекује почетком октобра 2019 године.
 
Укупна вредност донације износи 120.000 евра, а највећи део ће бити утрошен за набавку опреме за самозапошљавање и за субвенције послодавцима.

ОПШТИНИ БАЧ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ УКЉУЧИВАЊУ РОМА КРОЗ ЗАПОШЉАВАЊЕ

Имплементација пројекта: „Подршка инклузији Рома кроз запошљавање“ који ће се реализовати у оквиру програма ЕУ подршка инклузији Рома, започета је 04. септембра и трајаће наредних 14 месеци.
 
Пројекат ће допринети смањењу сиромаштва и подстицању социјалног укључивања рањивих група становништва у општини Бач, кроз изградњу њихових капацитета и запошљивости, те кроз сарадњу релевантних локалних актера који учествују у креирању ефикасних локалних политика у области запошљавања, са фокусом на ромску популацију.
 
Партнери Општине Бач на реализацији пројекта су: Удружење грађана ''Ромско удружење општине Бач'' и ЈКП ''Тврђава'' Бач који ће бити укључени у имплементацију активности у вези са обукама припадника ромске заједнице у области запошљавања.
 
Такође, шест припадника ове заједнице ће бити запослено кроз пројекат и то на пословима заштите животне средине у ЈКП ''Тврђава'' Бач.
 
ЈКП ''Тврђава'' Бач ће кроз пројекат добити једно ново возило за потребе обављања својих комуналних делатности.
 
Укупна вредност пројекта је 68.615,39 евра, док донација Европске уније износи 58.823,97 евра.

Pages