Јун 2020

РАСПИСАНИ ЈАВНИ ПОЗИВИ ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА И ПРАВО НА КОРИШЋЕЊЕ БЕЗ НАКНАДЕ

Канцеларија за привреду, пољопривреду и локални економски развој обавештава све заинтересоване грађане и правна лица да је расписан Јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач за 2021. годину као и Јавни позив за остваривање права коришћења без плаћања накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач за 2021. годину.

Текст јавних позива можете преузети са следећих линкова  :
Јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач за 2021. годину
Јавни позив за остваривање права коришћења без плаћања накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Бач за 2021. годину

ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ ДОМА ЗДРАВЉА БАЧ О ЛЕЧЕЊУ ГРАЂАНА КОД КОЈИХ ПОСТОЈИ СУМЊА НА ИНФЕКЦИЈУ КОВИД 19

Обавештавамо грађане који се лече у нашој здравственој установи, а који имају симптоме Ковид 19 инфекције, да се јаве у Ковид амбуланту Дома здравља, како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице.

Како би се избегле непотребне гужве, у Ковид амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме – високу температуру и учестали кашаљ, уз отежано дисање. Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану кући у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, уз хигијенски режим живота). Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Подсећамо грађане Војводине да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ

Због повећања броја заражених вирусом COVID-19 и на основу Одлука донетих од стране Кризног штаба РС, Штаб за ванредне ситуације општине Бач доноси следеће Одлуке:

1. НАРЕДБА

НАРЕЂУЈЕ СЕ обавезно ношење заштитних маски у јавном превозу на територији општине Бач. Путницима који не поштују Одлуку Владе РС и не носе заштитне маске неће бити дозвољен улаз у јавни превоз.

НАРЕЂУЈЕ СЕ ЈКП „Тврђава“ Бач да изврши дезинфекцију свих просторија бирачких места на територији општине Бач.

2. ПРЕПОРУКА
Препоручује се ношење заштитних маски у затвореном простору где борави више лица, као и у јавним институцијама на територији општине Бач.

ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БАЧ

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Општина Бач је продужила рок за подношење захтева са бизнис планом у оквиру Јавног позива за доделу субвнеција за запошљавање незапослених лица са територије општине Бач из категорије теже запошљивих у 2020 години.
Општина Бач у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Бачка реализује локални пројекат ''Подстицање запошљавања теже запошљивих категорија у општини Бач'' у оквиру пројекта немачке развојне сарадње, који спроводи ГИЗ: ''Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији - Иницијатива за инклузију – фаза 2''.
У оквиру пројекта је предвиђена подршка послодавцима за запошљвање лица са територије општине Бач која припадају категорији тешко запошљивих (Повратници тражиоци азила, Роми, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, лица без квалификација/са ниским квалификацијама (највише 2 степен стручне спреме), вишкови запослених, млади до 30 година који су имали/имају статус детета без родитељског старања, без квалификација/са ниским квалификацијама (највише 2 степен стручне спреме), млади у домском смештају, хранитељским и старатељским породицама, особе са инвалидитетом, жртве трговине људима, жртве породичног насиља, дугорочно незапослени (незапослени дуже од 1 године), жене старије од 50 година.
Овим путем обавештавамо све заинтересоване субјекте: сектор малих и средњих предузећа, предузетника, пољопривредних газдинстава као потенцијалне кориснике субвенција, а који послују на територији општине Бач, да је расписан јавни позив  за послодавце за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица са територије општине Бач из категорије теже запошљивих у 2020 години и да је отворен до 07.07.2020 године.
Конкурсну документацију можете преузети ОВДЕ

РЕЗУЛТАТИ ЈАВНОГ КОНКУРСА

Општина Бач и УНДП су објавили резултате јавног конкурса за организације цивилног друштва за предају предлога пројеката у склопу пројекта Платформа за одговорно управљање јавним финансијама.
Резултате можете преузети овде
 
 

РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ БАЧА

Јавно комунално предузеће "Тврђава" Бач наставља реализацију радова на уређењу јавних површина у нашој општини.

Грађевинска група овог предузећа је данас завршила поставку и реконструкцију аутобуског стајалишта на Малом Бачу, али и поставку новог кошаркашког терена код Установе за спорт и рекреацију у Бачу, као и уклањање земље и депоније у насељу Гувна.

У Селенчи је данас такође постављена расвета на игралишту у Ромском насељу, како би наши најмлађи своје квалитетно време могли да проводе овде и у касним послеподневним часовима.

РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ БАЧА
РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ БАЧА
РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ БАЧА

Pages