Мај 2022

ОДРЖАНИ ЈУБИЛАРНИ „МАЈСКИ СУСРЕТИ ВАТРОГАСАЦА“

Јубиларни 40. „Мајски сусрети ватрогасаца“ одржани су у недељу 29. маја у 10.00 часова у МЗ Пивнице, учествовао је и Општински ватрогасни савез Бач. Добровољно ватрогасно друштво Пивнице ове године обележио је велики јубилеј - 100 година постојања.

Домаћин је био Добровољно ватрогасно друштво Пивнице, а организатор ОВС Бачка Паланка. Ова манифестација је такмичарског карактера и окупља добровољна ватрогасна друштва општинских савеза Бач, Бачка Паланка, Оџака, Бачког Петровца и града Новог Сада који кроз такмичеље показују спремност, спретност и организованост. Учествовало је укупно 59 екипа. Мерило се време за које ће вежба бити окончана, а победницима су припале и заслужене награде.

Општински ватрогасни савез Бач је учествовао са 16 екипа:
Бач – две мушке екипе сениора, мушка екипа ветерани, женска јуниораска екипа и пионирска женска екипа
Бођани – сениорска мушка екипа, сениорска женска екипа, пионири мушка и женска екипа
Бачко Ново Село – сениорска мушка екипа
Селенча -  две мушке сениорске екипе, женска сениорска екипа, јуниорска мушка екипа и пионири мушка и женска екипа

Што се пласмана најбољих тиче, он изгледа овако:
Сениори Бач - прво место
Сениори Бачко Ново Село - друго место
Ветерани Бач - прво место
Јуниори Селенча мушка екипа - друго место
Јуниори Бач женска екипа – треће место
Пионири Бођани мушка екипа – треће место
Пионири Бач женска екипа – 3 место

РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“

Савет за безбедност општине Бач у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, 27.маја 2022.год је у Бачу реализовао кампању под називом „На матуру без аутомобила“.

Кампања се успешно спроводи већ неколико година уназад, са циљем да се млади упозоре на ризична понашања у саобраћају.

На трибини у Бачу представници Агенције за безбедност саобраћаја матурантима су указали на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, а млади су имали и прилику да чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет.

Поред тога млади су били у прилици да се кроз симулацију превртања возила и чеоног судара у контролисаним условима упознају са великим значајем коришћења сигурносног појаса свих лица у аутомобилу.

Представнике Агенције за безбедност саобаћаја у име локалне самоуправе и савета за безбедност општине Бач су поздравили Јурај Јаворњик координатор савета за безбедност општине Бач  и заменица председника општине Бач Марина Балабан која је између осталог истакла значај едукације и утицаја на свест младих о безбедности у саобраћају, на којој ће се посебно радити у наредном периоду на подручју општине Бач.

РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“
РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“

АКЦИЈА „ВОЈНИ ЛЕКАР НА СЕЛУ“ У СЕЛЕНЧИ

У Селенчи је данас 24. маја 2022. године спроведена акција „Војни лекар на селу“. Војни лекари и медицински техничари Прве Бригаде копнене војске, обављали превентивне здравствене прегледе у месној амбуланти у Селенчи и на терену, слабо покретних и непокретних особа.

Овај пројекат цивилно-војне сарадње организован је у сарадњи са Црвеним крстом, локалним домом здравља и општинском управом ради пружања медицинске помоћи становништву коме је због удаљености отежан приступ систему здравствене заштите.

Ово је трећи пут како се ова акција одржава на подручју општине Бач и на томе се у име локалне самоуправе, војсци Србије и мајору Недељку Недељковићу начелнику групе за цивилно војну сарадњу у команди Прве Бригаде копнене војске захвалила заменица председника општине Бач Марина Балабан. Она је том приликом истакла значај ове акције за становнике општине Бач, јер превентивно лечење нема алтернативу због чега је сваки савет, разговор као и медицински преглед грађана веома важан и користан.

Војни лекари и техничари су срдачно прихваћени од локалног становништва, које је још једном исказало велику захвалност Војсци Србије на помоћи коју им пружа када год је то потребно.

ТРИ СРЕБРНЕ МЕДАЉЕ ЗА БАЧКЕ БОРЦЕ НА ПРВЕНСТВУ ВОЈВОДИНЕ

Такмичари борилачког клуба „Огњени Вук“ из Бача, освојили су три медаље на првенству Војводине у асо саватеу које је овог викенда одржано y Сенти 15. маја 2022. године за све узрасте.

Клуб борилачких спортова „Огњени Вук“, већ 17 година успешно ради и такмичи се, и овај пут предвођени тренером Николом Скејом и Стеваном Ракићем остварили су одличне резулате.

Из клуба је саопштено да су медаље освојили Душица Скејо која се такмичила у јуниорској конкуренција за жене до 65 кг и освојила је сребрну медаљу. Такође сребрне медаље освојили су Немања Крњајац у јуниорској конкуренцији за мушкарце до 70 кг, и Стеван Штрбац у јуниорској конкуренцији мушкарци до 85 кг.

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ИНКЛУЗИЈУ - ИСКУСТВО ОПШТИНЕ БАЧ

Општина Бач претходних пар година у оквиру Иницијативе за инклузију, спроводи пројекте подршке запошљавању осетљивих друштвених група ради побољшања њиховог социо-економског положаја и квалитета живота. Фокус пројекта је на ромској популацији, али и другим рањивим групама.

Промо видео у наставку приказује резултате реализованих активности и део је ширег програма под називом „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који подржава Немачка развојна сарадња коју спроводи ГИЗ и СКГО.
 
 
 
 

ОБЕЛЕЖЕН ПРАЗНИК СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ У ВАЈСКОЈ

У четвртак 12. маја 2022. године, житељи Вајске прославили су празник Светог Василија Острошког Чудотворца, славу храма на православном гробљу у насељу Алпар.

Прослава је отпочела вечерњом службом у навечерје празника, a на сам дан празника свету Литургију је служио протонамесник Синиша Тривић, парох бођанско-вајштански.

Поред многобројног народа, светој Литургији су присуствовали и Никола Вулетић, помоћник председника Општине Бач, и Борислав Антонић, посланик у Скупштини Војводине.

Pages