Септембар 2016

ОПШТИНА БАЧ СЕ ПРЕДСТАВИЛА НА САЈМУ ТУРИЗМА

ОПШТИНА БАЧ СЕ ПРЕДСТАВИЛА НА САЈМУ ТУРИЗМА

На Новосадском сајму отворен је 49. међународни сајам туризма на ком се представља туристичка понуда Србије, земље партнера Црне Горе, Словеније, Хрватске, Републике Српске и Грчке. Прилику да се посетиоцима сајма са својом туристичком понудом и потенцијалима за развој туризма представи искористила је и општина Бач.

ФИРМИ КРИБОР 021 ДОО ПОТРЕБНИ РАДНИЦИ

Биографија
Обавештавају се грађани општине Бач да је новоотворена фирма КРИБОР 021 ДОО из Селенче започела са прикупљањем пријава заинтересованих лица за посао. За нови погон у Индустријској зони Бач неопходно им је од 50 до 70 радника разних профила. Осим примарном прерадом дрвета фирма ће се бавити и производњом дрвне амбалаже а планирано је да се до краја године започне са производњом.

ИЗВРШЕНА ИСПЛАТА ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ПОРОДИЦАМА ИЗБЕГЛИЦА

Данас, 26. септембра општина Бач извршила је исплату једнократне помоћи за 16 социјално угрожених породица избеглица. Помоћ је исплаћена у износу од 15.000,00 динара по породичном домаћинству а средства за ове намене општина Бач је обезбедила у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције.

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ЈЕДНОКРАТНЕ ФИНАНСИЈСКЕ ПОМОЋИ УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ИЗБЕГЛИЧКИХ И РАСЕЉЕНИЧКИХ ПОРОДИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ АП ВОЈВОДИНЕ

Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је Јавни позив за доделу једнократне финансијске помоћи ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица на територији АП Војводине.

РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАЗВОЈНОГ ФОНДА АП ВОЈВОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РАЗВОЈНОГ ФОНДА АП ВОЈВОДИНЕ
Данас је у Општини Бач одржан радни састанак са представницима Развојног фонда Аутономне покрајине Војводине. Састанак је одржан у циљу успостављања интензивније сарадње између Фонда и Општине Бач као и повећања информисаности о услугама и кредитним линијама које пружа Фонд.  

НАСТАВЉА СЕ ДОДЕЛА АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕБЕ

АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕБЕ

На предлог председника општине Бач Драгана Сташевића као председника Савета за безбедност саобраћаја а након окончања неопходних радњи почетком 2016. започело се са доделом ауто-седишта за бебе родитељима чија деца су рођена 2015. И 2016. године са пребивалиштем у општини Бач.

На овај начин до сада је додељено 142 ауто-седишта а родитељи деце који до сада нису поднели захтеве то могу учинити у просторијама Општинске Управе, канц број 214.

ДАНИ БАЧА - ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2016.

ДАНИ БАЧА - ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2016.
У централном парку испред Општине Бач у суботу 17. септембра свечано је отворена манифестација „Дани Бача - Дани европске баштине“. Тема овогодишње манифестације, која се 13. годину за редом одржава у 50 градова Европе, па и у Бачу је „културно наслеђе и заједнице“.

ЗАКАЗАНА ЛИЦИТАЦИЈА ДРЖАВНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА

Пољопривредно земљиште

Надлежни орган Општине Бач је дана 14. 09. 2016.г., након прибављене сагласности Министарства пољопривреде и заштите животне средине, донео Одлуку у расписивању Јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Јавна лицитација за ово земљиште, а све према Годишњем програму заштите уређења  и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бач за 2016. годину одржаће се  3., 4., и 5.

Pages