Новембар 2021

ОБАВЕШТЕЊЕ О БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ И ВАКЦИНИСАНИХ

Према последњем објављеном извештају Института за Јавно здравље Војводине, закључно са 26.11.2021.године, на подручју општине Бач је 112 активних случајева заразе корона вирусом.
 
Закључно са 25.11.2021.године, на подручју општине Бач прву дозу вакцине примило је 4.817 становника општине, друго дозу је примило 4.619 док је трећом дозом вакцинисано њих 2.546.
 
Из Дома здравља Бач обавештавају грађане, уколико желе да приме вакцину Модерна треба да се јаве у Дом здравља лично на вакциналном пункту или телефоном 064/ 8940210 од понедељка до петка у времену од 7 до 13 часова. Пријава је потребна и за вакцинисање Спутњик V и Астра Зенека вакцином, док се вакцине Синофарм и Фајзер могу примити сваког дана без претходног пријављивања.
 
Приликом доласка на вакцинацију потребно је понети личну карту, а приликом ревакцинације другом и трећом дозом и потврду о претходно обављеној вакцинацији.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ 16. СЕДНИЦЕ СО БАЧ

Обавештавају се сви суграђани да ће се 16. седница Скупштине општине Бач одржати у уторак 30.11.2021. године са почетком у 10:00 часова у Великој сали Народне библиотеке "Вук Караџић" Бач.

ПИОНИРКЕ КАРАТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ИЗ БАЧА НА ПРИЈЕМУ У ОПШТИНИ

Три девојчице, Јована Рајак, Милица Наумов и Зина Ђурчиански чланице Карате клуба „Славија“ из Бача које су на одржаном 13. Светском првенству „Шотокан“ карате купа у Зрењанину прошле недеље, освојиле златну медаљу у екипном првенсту и Јована Рајак бронзану појединачно, биле су данас 24.11.2021. године на пријему у Свечаној сали општине Бач. 
 
Заменица председника општине Марина Балабан и Бранко Микавица испред Спортског савеза Општине Бач честитали су девојчицама овај успех и доделили пригодне поклоне, јер су прве чланице овог клуба које су у пионирском узрасту у наступу за репрезентацију Србије оствариле тако велики и значајан резултат. 
 
Њихов тренер Хелга Борчић се уз присуство родитеља захвалила општини и спортском савезу на досадашњој подршци, али су разматрани и даљи кораци којима се може допринети унапређењу услова у којима деца тренирају. 
 
Ове девојчице које су се такмичиле у категорији од седам до девет година су на такмичењу у катама имале конкуренцију из 12 земаља и успеле да буду најбоље. 
 
Тренирају три пута недељно, Зина има зелени, док су Јована и Милица власнице црвеног појаса. 
 
Карате клуб „Славија“ Бач тренутно броји око 60 чланова распоређених у неколико узрасних категорија, а непосредно пре овог првенства током сезоне 2021. девојчице су учествовале и на првенству Србије које је одржано у Јагодини и првенству Војводине које је одржано у Тителу, где су такође оствариле запажене резултате.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ВАКЦИНАЦИЈИ И БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ

Према последњем објављеном извештају Института за Јавно здравље Војводине, закључно са 23.11.2021.године, на подручју општине Бач је 114 активних случајева заразе корона вирусом.
 
Закључно са 22.11.2021.године, на подручју општине Бач прву дозу вакцине примило је 4.802 становника општине, другу дозу је примило 4.607 док је трећом дозом вакцинисано њих 2.444.
 
Из Дома здравља Бач обавештавају грађане, уколико желе да приме вакцину Модерна да треба да се јаве у Дом здравља лично на вакциналном пункту или телефоном 064/ 8940210 од понедељка до петка у времену од 7 до 13 часова. Пријава је потребна и за вакцинисање Спутњик V и Астра Зенека вакцином, док се вакцине Синофарм и Фајзер могу примити сваког дана без претходног пријављивања.
 
Приликом доласка на вакцинацију потребно је понети личну карту, а приликом ревакцинације другом и трећом дозом и потврду о претходно обављеној вакцинацији.
 

 

ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ОПШТИНИ БАЧ

Представници Министарства омладине и спорта Републике Србије посетили су данас 19.11.2021. године Општину Бач и том приликом се састали са помоћником председника општине Николом Вулетићем. 
 
Непосредни повод за данашњи сусрет била је донација опреме и спортских реквизита (лопте, мреже, рекети) које је ресорно министарство определило за спортске клубе који су чланови Спортског савеза општине Бач. 
 
На истом се разговарало и о потенцијалном отварању Канцеларије за младе која се планира у наредном периоду. 
 
Представници спортских клубова и уружења са територије општине Бач су такође присуствовали састанку на коме су заједнички разменили мишљења и дали неопходне релевантне предлоге који би у будућности могли да допринесу континуираном побољшању услова у којима тренирају наши најмлађи суграђани, али и популаризацији спорта и његових  вредности.

СТЕВАН ВЛАДИСАВЉЕВ НА ПРИЈЕМУ У ОПШТИНИ БАЧ

Освајач бронзане медаље у спортској дисциплини дизање тегова на овогодишњем првенству Европе за јуниоре и млађе сениоре до 23 године које се одржало у Финској и члан Клуба дизача тегова "Херкулес" из Бача, био је данас 19.11.2021. године на пријему у Општини Бач.  
 
Овог врхунског спортисту и једног од добитника Октобарске награде Бача за 2021. су у Свечаној сали угостили председник Скупштине општине Бач Драган Амиџић и помоћник председника општине Бач Никола Вулетић.  
 
Стеван Владисављев се на поменутом првенству такмичио у категорији до 61 килограма и у дисциплини избачај заузео треће место.  
 
Током данашњег пријема Стеван се у разговору захвалио првенствено свом тренеру Зорану Пантелићу на огромној упорности, посвећености, преношењу знања у усмеравању, док су му домаћини честитали постигнути успех и обећали даљу системску подршку развоју овог, али и свих осталих спортова.  
 
Овом приликом Владисављеву је уручен пригодан поклон - књига о историји Србије.

ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ИЗРАДЕ ПЛАНСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Заменица председника општине Бач, Марина Балабан присуствовала је данас 17.11.2021. године у Холу зграде Покрајинске владе потписивању уговора за доделу бесповратних средстава из буџета Аутономне покрајине Војводине у 2021. години за суфинансирање израде планске документације. 
 
Одлуком покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине општини Бач су за потребе израде планског документа План детаљне регулације за просторну целину "Древни Бач са Тврђавом", додељена бесповратна средства у укупном износу од 1.980.000,00 динара.  
 
Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине расписао је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава из буџета Аутономне покрајине Војводине у 2021. години, за суфинансирање  израде планске документације и то: просторног плана јединице локалне самоуправе, генералног урбанистичког плана, плана генералне регулације и  плана детаљне регулације, у циљу стварања планског основа и подстицања планског уређења простора, ради развоја насељених места, а тиме и стварања квалитетног предуслова за реализацију инвестиција у области грађевинарства, инфраструктуре, пољопривреде, индустрије, туризма и других привредних грана јединица локалне самоуправе на територији Аутономне покрајине Војводине, а представници 15 градова и општина са територије АП Војводине данас су потписали уговоре.

ПОДАЦИ О ВАКЦИНАЦИЈИ И БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ

Према последњем објављеном извештају Института за Јавно здравље Војводине, закључно са 17.11.2021.године, на подручју општине Бач је 183 активних случајева заразе вирусом COVID19.
 
Закључно са 16.11.2021.године, на подручју општине Бач прву дозу вакцине примило је 4.771  грађанин, друго дозу је примило 4.588 док је трећом дозом вакцинисано њих 2.225.
 
Из Дома здравља Бач обавештавају грађане, уколико желе да приме вакцину Модерна треба да се јаве у Дому здравља лично на вакциналном пункту или телефоном 064/ 8940210 од понедељка до петка у времену од 07:00 до 13: 00 часова. Пријава је потребна и за вакцинисање Спутњик V и Астра Зенека вакцином, док се вакцине Синофарм и Фајзер могу примити сваког дана без претходног пријављивања.
 
Приликом доласка на вакцинацију потребно је понети личну карту, а приликом ревакцинације другом и трећом дозом и потврду о претходно обављеној вакцинацији.

Pages