Август 2019

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРАВО ПРЕЧЕГ ЗАКУПА У 2020. ГОДИНИ

Служба за пољопривреду ОУ Бач подсећа да сви заинтересовани за остваривање права пречег закупа државног пољопривредног земљишта у општини Бач у 2020. години, треба да НАЈКАСНИЈЕ ДО 31.08.2019. године поднесу ЗАХТЕВ Републичкој ветеринарској инспекцији ради утврђивања условних грла на свом имању.

 

Захтев се предаје лично на писарници Јужно Бачког управног округа у Новом Саду, или шаље поштом на:

Јужнобачки управни округ

ДЕЛЕГАЦИЈА НОВОГ ГРАДА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ БАЧ

ДЕЛЕГАЦИЈА НОВОГ ГРАДА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ БАЧ

Делегација побратимљене општине Нови Град из Републике Српске, борави у дводневној посети Бачу.

Представницима општине Нови Град предвођенима Начелником, господином Мирославом Дрљачом данас је уприличен свечани пријем у кабинету председника општине Бач, господина Борислава Антонића.

БАЧ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ ВОЛОНТЕРСКОГ КАМПА

БАЧ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ ВОЛОНТЕРСКОГ КАМПА

Међународни волонтерски камп „I CARE FOR BAČ 2019.“, тренутно се одвија у Бачу. Укупно девет учесника из разних земаља, у периоду од 03.08. до 10.08.2019. борави у Бачу и околини и реализацијом низа активности учествује у нацрту стартегије за следећи позив за учешће на пројекту „Европа за грађане“.

ТОРБЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА СВЕ ПРВАКЕ ОПШТИНЕ БАЧ

ТОРБЕ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА СВЕ ПРВАКЕ ОПШТИНЕ БАЧ

Црвени крст града Новог Сада је у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, уз посредство Црвеног крста Бач и локалне самоуправе за све ђаке прваке у општини Бач, обезбедио торбе и школски прибор.

ПОКЛОН ЗА ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

ПОКЛОН ЗА ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ученици Симони Балог, која је ђак генерације у основној школи "Алекса Шантић" у Вајској, председник општине Бач, Борислав Антонић, је јуче у име председника Републике Србије, Александра Вучића уручио пригодан поклон.
Лаптоп и остала опрема која иде уз рачунар, само су симболичан подстрек за Симону, која својим примером доказује да припадници ромске националне мањине такође могу да буду најбољи међу једнакима.

ПРЕДСЕДНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ПУТУ

ПРЕДСЕДНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ПУТУ

Председник општине Бач, господин Борислав Антонић обишао је данас 30.07.2019.године радове на локалном путу Л7.
Он је заједно са извођачем радова, фирмом "Пут инвест" констатовао да се реконструкција и санација ове саобраћајнице одвија по плану.
Антонић је истакао да се нада да ће реализација исте бити завршена у року, те нагласио да је улагање у инфраструктурне пројекте у општини Бач од кључног значаја зарад подизања квалитета свакодневног живота наших грађана.

 

ОДРЖАНЕ БОЂАНСКЕ ИГРЕ

ОДРЖАНЕ БОЂАНСКЕ ИГРЕ

Четврте сеоске Бођанске игре одржане су у недељу 28.07.2019. године.
Стадион Фудбалског клуба "Славија", био је мали да прими све заинтересоване посетиоце који су дошли да уживају у надметању Бођанаца у различитим категоријама.
Такмичење у навлачењу конопца, обарању руку, скоку у дањ и навлачењу штапа само су неке од дисциплина које су биле резервисане за старије, док су се деца такмичила у трци у џаковима.