Јануар 2021

УРЕЂУЈУ СЕ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ

Оштина Бач је у сарадњи са надлежним предузећима данас 29.01 2021. започела са уређењем зелених површина поред главних саобраћајница.

Крчи се и уређује потез поред главног пута од Бачког Новог Села до изласка из Селенче.
Општина Бач се одувек залагала за очување животне средине и амбијенталну уређеност јавних простора, стога су овакве акције приоритетне.
 

УРЕЂУЈУ СЕ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ

JАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИСТУП ПРЕКОГРАНИЧНОЈ МРЕЖИ ЗА ПОВОЉНО ПОСЛОВНО ОКРУЖЕЊЕ И ПРОГРАМУ ПАМЕТНЕ САРАДЊЕ

Општина Ловас, као водећи партнер у сарадњи са пројектним партнерима Опшином Бач и Градом Илоком успоставља Мрежу као једну од активност на пројекту FED CCNET – Fostering of cross-border business environment through development of business competence centres and Networks.

Прекогранична мрежа за повољно пословно окружење наглашава потребу за комуникацијом и сарадњом свих релевантних субјеката као што су мала и средња предузећа, коморе, локалне власти, образовне и истраживачке институције које имају жељу и интерес да заједничким радом (изван граница своје државе) раде на креирању паметног и одрживог привредног развоја програмског подручја.

Програм паметне сарадње је активност која има за циљ јачање сарадње између малих и средњих предузећа, факултета и истраживачких институција.

Позив за приступ прекограничној мрежи за повољно пословно окружење стално је отворен. 

 

 

 

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТИ САВА - ПРЕДСЕДНИК СО БАЧ У ПОСЕТИ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Поводом обележавања највећег празника свих просветара, школске славе Светог Саве, а у складу са прописаним мерама, ове године у свим школама на територији општине Бач су изостала масовна окупљања и приредбе.

У насељеним местима је приређено сечење славског колача уз присуство црквеног лица.
Обележавању овог празника у основним школама: "Алекса Шантић" у Вајској, "Моше Пијаде" у Бачком Новом Селу и "Свети Сава" у Плавни присуствовао је председник Скупштине општине Бач, Драган Амиџић који је овом приликом свим просветним радницима честитао њихов дан, те пожелео срећу у даљем професионалном раду с обзиром на измењен режим наставе.
Обележавању школске славе у основним школама у Бачу и Селенчи је присуствовала заменица председника општине Бач, Марина Балабан.
 

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТИ САВА - ПРЕДСЕДНИК СО БАЧ У ПОСЕТИ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА

Овогодишњим лауреатима најпрестижнијег признања у области просвете, светосавске награде уручене су данас 26.01.2021. године најзаслужнијим радницима из свих школа у општини Бач, али и Предшколске установе, као и средње Пољопривредне школе. 
Присутне је на самом почетку поздравила заменица председника општине Бач, Марина Балабан која је том прилико истакла како је сигурна да их ово признање весели, али и обавезује да и даље истрају на путу просветитељства и образовања, јер је то један од најбитнијих стубова свих цивилизованих друштава. 
"Веома је значајно када колеге са којима делите свакодневницу, препознају ваш допринос за целокупну институцију у којој радите, те област у којој делујете. Ваша професија се у овим, не тако лаким временима, суочила са великим изазовима преласка на онлајн наставу, што се показало као прекретница за целокупан образовни систем који је успешно одговорио на задатке које су пред њега постављени. Верујем да ћете заједничким снагама, али и уз помоћ локалне заједнице наставити да корачате стазама успеха, а да ће на том путу наша образована  и васпитана деца бити мотив којим ћете се и даље водити", закључила је Балабан у свом обраћању.
Међу овогодишњим носиоцима Светосавске награде су: васпитач ПУ "Колибри" Бач Нада Дајић, професор физичког васпитања - дипломирани организатор рекреације Миланко Ћурић из ОШ "Вук Караџић" Бач, директорица ОШ "Алекса Шантић" из Вајске Александра Берић, Ана Петраш професор разредне наставе из ОШ "Јан Колар" из Селенче, магистар биологије из ОШ "Свети Сава" из Плавне Дарко Јовановић, Јована Жарковић мастер професор књижевности и језика из ОШ "Моша Пијаде" из Бачког Новог Села, као и Бобан Ђорђевић, дипломирани инжењер пољопривреде из Пољопривредне школе у Бачу.
Награде су добитницима уручили заменица председника општине Бач Марина Балабан и помоћник председника Никола Вулетић.

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА
УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА НОСИОЦИМА СВЕТОСАВСКИХ НАГРАДА

ВАКЦИНАЦИЈА НА ПУНКТОВИМА ИСКЉУЧИВО КАДА ИМАТЕ ТЕРМИН

Министарство државне управе и локалне самоуправе, обавештава све грађане да ће од уторка, 26. јануара на свим пунктовима за вакцинацију моћи ће да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације. Термин за вакцинацију грађани ће добити након пријаве на порталу еУправе или позивом контакт центра. Нема никакве потребе нити је у интересу јавног здравља да се стварају редови и гужве грађана који немају заказан термин јер ће сви грађани добити вакцину у складу са планом приоритизације.

Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали.
Молимо грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима. Због тога Влада Србије још једном позива све грађане да долазе на вакцинацију искључиво у термину када им је она и заказана.
Исказивање интересовања за вакцинацију, након чега ћете у блиској будућности добити време и место вакцинације, траје неколико минута и веома је једноставно.
Сви грађани то могу учинити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs . Уколико особа заинтересована за вакцинацију не поседује рачунар, може се пријавити и телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.
На крају, подсећамо све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли смо примили вакцину или не, морамо носити маске у затвореним просторима, водити рачуна о хигијени руку, одржавати међусобну дистанцу када год је то могуће и редовно проветравати просторије. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједничког циља, а то је коначна победа над корона вирусом.
 

ВАКЦИНАЦИЈА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА

Поводом вакцинације страних држављана, без обзира да ли имају пријављен боравак у Републици Србији или не, у обавези су да се пријаве електронским путем преко портала еУправе (www.euprava.gov.rs). То је једини начин да буду вакцинисани.

Сходно ноти којa је стигла из амбасаде Народне Републике Кине, то се посебно односи на кинеске држављане са пријављеним боравком у Републици Србији.
 

ВАКЦИНАЦИЈА СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА

НАЈАВА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЖЕНЕ У ИНФОРМАЦИОНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Бизниснова - центар за проактивно пословање реализује 30.1.2021. године са почетком у 16:00 часова, онлајн конференцију под називом "Жене у Информационим технологијама (Women in IT)".
Конференција се реализује у оквиру пројекта „Жене у Информационим технологијама (Women in IT)“ који спроводи организација Бизниснова – центар за проактивно пословање из Новог Сада у партнерству са организацијом Српско – Словачког пријатељства из Селенче (Општина Бач). Иницијатива је део ширег пројекта „Платформа за одговорно управљање јавним финансијама“ који спроводи Програм Уједињених
нација за развој (УНДП), а финансира Влада Шведске.
Општи циљ конференције је Смањење предрасуда и родног стереотипа у општини Бач да ИТ индустрије нису за жене и да је програмирање једина врста посла која се може обављати у оквиру ове индустрије.
Конференција је осмишљена као једнодневни догађај посвећен указивању на важну улогу коју ИТ сектор може имати у стварању повољних и дугорочних могућности за развој каријере за жене и девојке у општини Бач.
Говорнице конференције, њих пет укупно, биће пре свега жене које су се професионално успешно оствариле у ИТ сектору у нашој земљи, али и интернационално.
Оне ће такође, путем личног примера показати да формално образовање не игра пресудну улогу за успешну каријеру у ИТ сектору као и то да постоји велики спектар занимања у оквиру ове индустрије за које се жене могу определити.
Иако је конференција намењена првенствено женама и девојкама из општине Бач  и мушка публика је добродошла.
Сви заинтересовани за присуство на поменутој конференцији могу се пријавити путем следећег линка: Образац за пријаву

Организатори ће вам благовремено послати линк путем којег ћете моћи да пратите конференцију.

НАЈАВА ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЖЕНЕ У ИНФОРМАЦИОНИМ ТЕХНОЛОГИЈАМА

Pages