Новембар 2017

Оглас за јавну лицитацију за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бач

Расписан је оглас за јавну лицитацију у првом кругу за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у Општини Бач у следећим катастарским општинама: Бач, Бачко Ново Село, Бођани, Плавна, Вајска и Селенча.

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА СТИПЕНДИЈА

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА СТИПЕНДИЈА

Општина Бач је данас , 24. новембра 2017. године почела исплату прве од планираних осам стипендија за школску 2017/2018. годину. Стипендије су исплаћене за 278 ученика од укупно 353 који су остварили право на стипендију док се исплата преосталих ученичких стипендија очекује у наредним данима а по пријему неопходне документације. 
Почетак исплате студентских стипендија очекује се такође у наредним данима а по завршетку потписивања уговора са студентима који су остварили ово право.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА

Обавештавају се студенти са територије Општине Бач који су поднели документацију за доделу студентских стипендија да ће потписивање уговора за студентске стипендије почети у петак 24.11.2017. године у 10h  у Свечаној сали општине Бач.
Са собом је потребно да понесу фотокопију текућег рачуна на који ће се вршити уплата студентске стипендије.

ФЛУОРEСЦЕНТНИ ПРСЛУЦИ ЗА ПРВАКЕ

ФЛУОРEСЦЕНТНИ ПРСЛУЦИ ЗА ПРВАКЕ

Председник општине Бач Борислав Антонић је са сарадницима Општинске управе и представником Полицијске станице Бач, дана 17.11.2017. године обишао  ученике првих разреда Основих школа и том приликом поделио флуорeсцентне прслуке и књиге "Пажљивкова правила у саобраћају" у циљу едукације и унапређења безбедности саобраћаја најмлађих учесника.
Том приликом наjмлађи ученици су упознати са основним правилима у саобраћају као и начину понашања приликом преласка коловоза.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ УЧЕНИЧКИХ СТИПЕНДИЈА

Обавештавају се ученици са територије Општине Бач који су поднели документацију за доделу ученичких стипендија да ће потписивање уговора за ученичке стипендије почети у понедељак 20.11.2017. године у 10h  у Свечаној сали општине Бач.
 
Са собом је потребно да понесу фотокопију текућег рачуна на који ће се вршити уплата ученичке стипендије.

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОМОЋИ У КУЋИ СТАРИМА И ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ТРИБИНА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОМОЋИ У КУЋИ СТАРИМА И ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

У Бачу је, у петак, 10. новембра одржана трибина на тему помоћи и неге старих и особа са инвалидитетом и значаја психолошке подршке овој категорији људи. Трибина је одржана у оквиру пројекта ''Помоћ у кући старима и особама са инвалидитетом у општини Бач'' коју реализује Општина Бач у партнерству са Центром за социјални рад Бач, а уз финансијску подршку Европске уније у оквиру програма развоја ефикасних услуга у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу.

Pages